El Perelló es converteix en centre d’atenció al voltant del món apícola

Conferències, portes obertes i mostres concentren nombroses activitats del sector al municipi durant el cap de setmana

04 octubre 2021 08:44 | Actualizado a 04 octubre 2021 08:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest cap de setmana han tingut lloc les primeres jornades apícoles al Perelló. Organitzades per l’Apícola Tarragonina amb el suport de l’ajuntament de la localitat, buscaven ser un espai per al tractament de diferents temes d’interès al voltant del món apícola.

Durant dos dies, s’han fet diferents activitats com conferències, jornades de portes obertes, una petita fira de mostres i el ja tradicional concurs de mels, tot amb l’objectiu de promocionar i informar sobre diversos temes quotidians en el sector o que preocupin, com poden ser algunes malalties en les abelles o l’arribada d’espècies invasores a la zona.

Les jornades van començar dissabte al matí amb visites guiades per l’Apícola Tarragonina per mostrar el procés de creació de làmines de cera, des que la cera es treu del panell fins que es preparen per a la venda. Unes seixanta persones van apropar-se per conèixer la preparació d’aquest material que més tard s’utilitzarà per a elaborar espelmes o productes cosmètics. Paral·lelament, a l’escola de música municipal va tenir lloc la 35a edició del concurs de mels, en què van participar gairebé 60 mostres d’apicultors tant de la zona com de fora i també va tenir lloc una petita fira on productors locals exhibien i venien els productes apícoles com mel, espelmes o cremes.

Pel que fa a les xarrades programades, aquestes han estat les activitats més destacades. Les conferències han aconseguit captar l’atenció dels assistents en tractar-se de temes quotidians en el món de l’apicultura i estar enfocats tant a escala professional com novell. També destaquen els ponents participants, que han estat persones de renom en el sector amb diferents professions com apicultors, veterinaris, biòlegs o expertes en genètica, i que han ofert unes sessions participatives on els assistents han tingut la possibilitat de mostrar i resoldre els seus dubtes i inquietuds.

Des de l’organització agraeixen la participació dels ponents i valoren molt positivament les jornades, tot destacant que és una experiència que es repetirà el pròxim any. «Estem molt satisfets amb el resultat de les jornades, ha assistit molta gent, sobretot el dissabte. Som conscients que en ser el primer any hi ha coses a millorar, però el pròxim any ho repetirem i ho millorarem. Estem molt agraïts a tots els que hi han col·laborat, molts han vingut de lluny per participar-hi», va dir Nestor Casanova, president de l’Apícola Tarragonina.

Ponents de renom
Les conferències van comptar amb la participació de noms destacats com Jaume Cambra Sánchez, biòleg i apicultor ecològic, la doctora en veterinària Raquel Martin Hernández, Lisandra Benítez Álvarez del departament de Genètica, Microbiologia i Estadística de la UB i Carles López Anaya, responsable del control i seguiment de la vespa asiàtica a Catalunya, Pel que fa als ponents internacionals, van assistir Joao Tomé, apicultor i expert en cria d’abelles reina i selecció de llinatges a Portugal i des de Grècia Fanni Hatjina, presidenta de la comissió de la salut de l’Abella APIMONDIA de la divisió de sanitat apícola.

Comentarios
Multimedia Diari