El Perelló s’adhereix al moviment Viles Florides per millorar els espais verds

Pioners en sumar-se a la iniciativa al Baix Ebre, incrementaran les zones verdes amb plantes autòctones i milloraran el sistema de reg

02 agosto 2020 09:56 | Actualizado a 02 agosto 2020 13:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Perelló es converteix en el primer poble del Baix Ebre en adherir-se al moviment Viles Florides, un projecte que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que porta com a objectiu millorar els espais verds de la localitat. 

Entre els objectius que es fixen amb l’entrada al projecte està el d’incrementar l’atractiu visual del poble amb la creació de noves zones verdes. El president de Promoció econòmica i Turisme a l’Ajuntament del Perelló, Ruben Cano, explicava que «es pretén millorar els espais urbans, les zones enjardinades, les places i els parcs per fer un bé no només la imatge del municipi, sinó també  a la vida dels veïns i visitants, que podran gaudir d’un poble més embellit». 

Cano detallava que, en els pròxims dies, duran a terme la planificació que marcarà les accions que es realitzaran durant l’hivern, ja que la majoria de projectes es realitzaran el 2021.
Algunes de les intervencions que es duran a terme són l’embelliment de rotondes, parcs i places; la creació de zones verdes als voltants de monuments d’interès turístic; i la plantació d’arbres, flors i arbustos característics del territori. D’altra banda, per reduir el consum d’aigua, també es millorarà el sistema de reg amb aspersors i reg programat.

Els anys anteriors, el fet d’adherir-se a la iniciativa Viles Florides comportava la participació en un concurs, on un jurat visitava el poble abans i després de realitzar els canvis i el valorava de l’1 al 5 el seu aspecte o, si era dels millors, li atorgava el reconeixement simbòlic de la «Flor d’Or». «Amb la crisi sanitària de la Covid-19 ja ens van avisar que aquest any no vindria cap jurat a valorar el poble, però sí que ens van ajudant constantment i assessorant sobre les millores i els canvis que podem fer», seguia el regidor.

«El fet d’adherir-nos a Viles Florides és una manera d’auto exigir-nos el manteniment i millora de les zones i espais verds de què disposem i crear-ne de nous per millorar la imatge del municipi», tancava Cano.

La Ràpita i Horta de Sant Joan
A les Terres de l’Ebre trobem altres municipis que segueixen la iniciativa Viles Florides, com és el cas de Sant Carles de la Ràpita, al Montsià, i Horta de Sant Joan a la Terra Alta. Mentre que en tota Catalunya i Andorra, són 141 els municipis que hi formen part.

El moviment Viles Florides promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya i Andorra a través d’espais verds urbans i enjardinats. A banda, compta també amb un projecte de promoció dels municipis que formen part de la iniciativa, creant itineraris per visitar diferents localitats que compten amb el distintiu o impulsant iniciatives de participació ciutadana perquè el veïnat adopti les iniciatives del moviment en escoles i espais privats i comunitaris.

Viles Florides vol realçar la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic d’aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.
 

Comentarios
Multimedia Diari