Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Polígon Catalunya Sud, clau per a la recuperació econòmica a l’Ebre

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, considera que la seua ubicació estratègica el farà tirar endavant mentre que el batlle de l’Aldea, Dani Andreu, apunta que la Generalitat hauria de dotar-lo de més serveis per fer-lo competitiu

Marina Pallás

Whatsapp
Imatge del Polígon Catalunya Sud, aquesta setmana. FOTO: Joan Revillas

Imatge del Polígon Catalunya Sud, aquesta setmana. FOTO: Joan Revillas

El Polígon Industrial Catalunya Sud és un polígon industrial de grans parcel·les situat entre els termes de Tortosa i l’Aldea, al costat de l’AP-7. La primera pedra es col·locà el 2003. De les 136 hectàrees 82,6 corresponen al territori de Tortosa, i 53,4, al de l’Aldea. D’entre les empreses que s’hi troben una gran diversitat de sectors. Per als dos ajuntaments, la ubicació estratègica del polígon és clau i serà vital per fer-lo despegar. El polígon es troba a tocar de l’autopista AP-7, entre València, Barcelona i Saragossa, i a més, ben aprop també hi ha l’estació de tren de l’Aldea.

«Estic convençuda que la seua ubicació el farà tirar endavant», valora al Diari de forma optimista l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. L’alcaldessa afirma que ja hi ha alguna nova empresa amb la qual s’han iniciat converses. 

A la part de Tortosa, des de l’Ajuntament es va fer la instal·lació a peu de parcel·la d’aigua i gas. «No d’energia, perquè cada empresa determina quanta dotació energètica en necessita per al seu funcionament», concreta l’alcaldessa.

Roigé també valora la diversitat d’empreses que hi ha instal·lades a la part de Tortosa. Tot i no fer-ne una valoració negativa, reconeix que «sí que creiem que la situació econòmica tan dolenta que hem patit en els darrers anys ha influït en el despegament i funcionament del polígon».
Així mateix ho considera l’alcalde de l’Aldea, Dani Andreu. «La crisi va estroncar una implantació potent al polígon. Tot i això, les negociacions amb l’àrea de Territori estan obertes i en marxa i esperem que puguen acabar quallant», afirma. Malgrat això, Andreu reivindica una major atenció a aquest polígon per part de la Generalitat. 

Dèficit d’atenció
«Considero que hi ha hagut un dèficit d’atenció. És un polígon immillorable pel que fa a la situació i es podria convertir en una llançadera del desplegament industrial a les Terres de l’Ebre, clau per a la seua recuperació econòmica». Per a Andreu, «s’està perdent una gran oportunitat perquè sigués un element de reactivació industrial». L’alcalde valora que aquest dèficit d’atenció prové de tots els governs de la Generalitat, cosa que implica tots els partits polítics.

Equilibri territorial
L’alcalde considera que, al seu parer i almenys al terme del seu municipi, és un polígon «infrautilitzat». «Em sembla que no hi ha hagut la suficient voluntat per fer-lo més competitiu. S’ha optat per centrar-se en Barcelona i no per l’equilibri territorial. Aquest «equilibri territorial» és com una frase feta que no serveix per a res si no equilibrem de veritat la balança». 

En el cas de la part de l’Aldea, l’alcalde lamenta que ni tan sols hi haja planejament ni serveis d’aigua i energia. «Costaria poc acabar el planejament, els tràmits administratius. Nosaltres no tenim ni documents que defineix la parcel·lació ni les parcel·les per vendre», afirma. L’alcalde conclou que, «en 15 anys que sóc alcalde deixaré el polígon gairebé com el vaig trobar».

Comentarios

Lea También