El Premi Federico Mayor Zaragoza celebra la desena edició amb 37 projectes

El lliurament dels guardons serà el proper 25 de març

19 mayo 2017 16:01 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Enguany el Premi Federico Mayor Zaragoza, convocat per l’Associació d’Amics i Amigues de la Unesco a Tortosa, juntament amb la Universitat Rovira i Virgili, arriba a la seua desena edició.

L’acte del lliurament dels premis serà el proper 25 de març a les 11 hores a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa, en una gran festa per la solidaritat, el voluntariat i els projectes amb ànima d’ajudar els altres.

Com cada any, l’acte serà presidit per Federico Mayor Zaragoza, exdirector general de la Unesco i president de la Fundación Cultura de Paz, que impartirà la conferència «Com-partir, Con-viure, Des-viure’s».

Durant la celebració també es podrà veure un emotiu vídeo que farà un repàs per aquests deu anys del premi.

En aquesta desena edició del guardó que porta per lema ‘Ciutadans i ciutadanes lliures, responsables i compromesos. Concurs de bones pràctiques i accions transformadores per a construir un món millor’, s’han presentat 37 projectes, 18 en la categoria entitats culturals i socials, i 19 en centres i experiències educatives. Una dotzena d’experiències són de les Terres de l’Ebre.

Tot i que la majoria són de Catalunya, també s’han presentat molts projectes d’arreu de l’Estat Espanyol, com de Madrid, Granada, Oviedo o Sevilla.

El jurat ha estat presidit pel Dr. Miquel Àngel Essomba professor de la UAB i ex-director d’UNESCOCAT, que valorarà la qualitat de l’experiència, les relacions interculturals i el nivell de voluntariat del projecte candidat.

La dotació conjunta dels diferents premis, dividits en tres categories, és de 5.000 euros.

L’acte del proper 25 de març serà conduït per la periodista Silvia Tejedor i també comptarà amb l’actuació musical de Silvia Ampolla acompanyada de Lo Planter

 

Comentarios
Multimedia Diari