Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Premi Federico Mayor Zaragoza involucra la comunitat educativa

L’entrega de guardons se celebrarà el proper 15 de març

Marina Pallás

Whatsapp
L’Associació Amics i Amigues de la UNESCO ha presentat el premi aquest dilluns a la Cambra de Comerç. Foto: M. Pallás

L’Associació Amics i Amigues de la UNESCO ha presentat el premi aquest dilluns a la Cambra de Comerç. Foto: M. Pallás

L’onzè Premi Federico Mayor Zaragoza enguany ha pres un gir important i s’ha centrat en el món educatiu, tot proposant un concurs de creació de clipmetratges per a joves compromesos, amb els 70 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans (el 2018) i els valors de la UNESCO com a tema.

Fins ara el premi era obert a entitats, ONGs, centres culturals i grups, comunitats educatives i ciutadanes que portessen a terme iniciatives solidàries que promovien el bé i la integració. 
«Enguany només és enfocat a instituts i escoles, ja que volíem impulsar la participació de la joventut i incloure el format tecnològic amb els clips i videoclips», explicaMontse Esteve, presidenta de l’Associació Amics i Amigues de la UNESCO, entitat que organitza el premi des de fa 11 anys i que promou aquests valors i la figura de l’ex director de la UNESCO Federico Mayor Zaragoza.

Així, la convocatòria s’ha adreçat a alumnes del cicle superior d’Educació Primària i primer d’ESO; als alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles formatius; als graus universitaris i a les entitats juvenils.

En total hi han participat 36 clipmetratges, dels quals 23 són de les Terres de l’Ebre, 14 de la resta de Catalunya i un que prové de Galícia.

L’entrega de premis tindrà lloc el proper dijous 15 de març a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa (un dia d’entre setmana perquè els participants hi puguen assistir, tot i que l’acte també està obert al públic en general).

Conferència a la Cambra
A més de l’entrega de premis i d’una projecció d’alguns dels clipmetratges guanyadors també se celebrarà un debat-col·loqui entre els mateixos alumnes i Federico Mayor Zaragoza. Així mateix hi haurà una actuació de la cantautora Sílvia Ampolla, que amenitzarà l’acte. La dotació del premi és de 5.000 euros i es repartirà entre les diferents categories, sent el primer premi de 400 euros. En total es guardonaran 15 premiats.

Per una altra banda, el dia anterior, dimecres 14 a les 19.30 hores tindrà lloc la conferència, oberta a tota la ciutadania, de Federico Mayor Zaragoza «Accions inajornables davant les amenaces globals». Serà a la Cambra de Comerç de Tortosa.

Comentarios

Lea También