El Premi Federico Mayor Zaragoza involucra la comunitat educativa

L’entrega de guardons se celebrarà el proper 15 de març

26 febrero 2018 17:38 | Actualizado a 26 febrero 2018 17:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’onzè Premi Federico Mayor Zaragoza enguany ha pres un gir important i s’ha centrat en el món educatiu, tot proposant un concurs de creació de clipmetratges per a joves compromesos, amb els 70 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans (el 2018) i els valors de la UNESCO com a tema.

Fins ara el premi era obert a entitats, ONGs, centres culturals i grups, comunitats educatives i ciutadanes que portessen a terme iniciatives solidàries que promovien el bé i la integració. 
«Enguany només és enfocat a instituts i escoles, ja que volíem impulsar la participació de la joventut i incloure el format tecnològic amb els clips i videoclips», explicaMontse Esteve, presidenta de l’Associació Amics i Amigues de la UNESCO, entitat que organitza el premi des de fa 11 anys i que promou aquests valors i la figura de l’ex director de la UNESCO Federico Mayor Zaragoza.

Així, la convocatòria s’ha adreçat a alumnes del cicle superior d’Educació Primària i primer d’ESO; als alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles formatius; als graus universitaris i a les entitats juvenils.

En total hi han participat 36 clipmetratges, dels quals 23 són de les Terres de l’Ebre, 14 de la resta de Catalunya i un que prové de Galícia.

L’entrega de premis tindrà lloc el proper dijous 15 de març a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa (un dia d’entre setmana perquè els participants hi puguen assistir, tot i que l’acte també està obert al públic en general).

Conferència a la Cambra
A més de l’entrega de premis i d’una projecció d’alguns dels clipmetratges guanyadors també se celebrarà un debat-col·loqui entre els mateixos alumnes i Federico Mayor Zaragoza. Així mateix hi haurà una actuació de la cantautora Sílvia Ampolla, que amenitzarà l’acte. La dotació del premi és de 5.000 euros i es repartirà entre les diferents categories, sent el primer premi de 400 euros. En total es guardonaran 15 premiats.

Per una altra banda, el dia anterior, dimecres 14 a les 19.30 hores tindrà lloc la conferència, oberta a tota la ciutadania, de Federico Mayor Zaragoza «Accions inajornables davant les amenaces globals». Serà a la Cambra de Comerç de Tortosa.

Comentarios
Multimedia Diari