El Serrallo, la platja de la tranquil·litat

Pertanyent al municipi de Sant Jaume d’Enveja, aquesta platja alberga una bellesa especial, en un lloc on regna la calma 

11 agosto 2017 10:41 | Actualizado a 11 agosto 2017 10:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Només arribar a la platja del Serrallo, podràs sentir una calma absoluta. Pertanyent al municipi de Sant Jaume d’Enveja, es tracta d’un espai de gairebé 3 km d’extensió desèrtica, d’arena fina i un paratge natural preciós. Una platja aïllada, separada de qualsevol urbanització i allunyada del soroll. Un lloc on desconnectar del món i connectar amb la natura, amb el mar. 

Chari Uriarte, procedent de Pamplona, ve amb la seva família al Serrallo des de ja fa molts anys. Ens explica que tenen un apartament a Sant Carles de la Ràpita, i sempre que poden s’escapen a aquesta platja. «És un luxe poder venir a aquest tipus de platges que estan tan prop de nuclis urbans i que, al mateix temps, preserven la tranquil·litat, gaudir del mar, del silenci...i sobretot, que no estan massificades», assegura la Chari.

Es tracta de la platja més desèrtica i verge d’entre totes les del delta de l’Ebre, un espai infinit que podríem denominar com la platja de la tranquil·litat. En ella gaudiràs d’un mar d’aigües plàcides i càlides.

Irina Crespo, procedent de Roquetes (Tortosa), tot i que durant l’estiu està vivint a l’Ampolla, ha decidit visitar per primer cop la platja del Serrallo, i està encantada amb el lloc. «M’agrada perquè és una platja molt tranquil·la i molt espaiosa, on no hi ha aglomeració de gent i pots estar al teu raconet tranquil, tot i ser dissabte. L’aigua està calmada, i ara, per passar aquests dies de tanta calor, el lloc és perfecte», explica la Irina. També assegura que ara que la coneix, repetirà i vindrà més cops.

A la platja del Serrallo podràs gaudir de llargues passejades, sentint l’aigua als teus peus, gaudint del silenci. Caminant, fins i tot pots arribar a la platja de Migjorn, un altre indret natural de les Terres de l’Ebre, pertanyent al municipi de Sant Jaume d’Enveja i d’una bellesa natural immensa. Fins i tot, aquesta passejada entre el Serrallo i Migjorn, es pot convertir en una molt bona excursió per conèixer el procés de desaigües del Delta a través de les comportes de descàrrega.

Molts dels usuaris que visiten la platja venen a gaudir de la pesca. En tractar-se d’un lloc tan tranquil els agrada molt practicar-la aquí. És el cas de l’Alejandro, que ve des de Sabadell amb la seva família. Tenen llogada una caravana durant tot l’any a un dels càmpings de les Terres de l’Ebre, i van venint sempre que poden, especialment a l’estiu. «Venim des de ja fa 9 anys, i el lloc ens agrada molt perquè hi ha molta tranquil·litat, i és ideal per venir a gaudir de la pesca, una de les nostres grans aficions», explica l’Alejandro.

La platja disposa d’una zona molt àmplia per poder deixar el teu vehicle. D’altra banda, no compta amb cap altre tipus de servei més, i és que aquesta és l’essència de la platja del Serrallo, el seu alt valor natural. Un hàbitat configurat per petites dunes i una àmplia zona de vegetació, formada principalment per sosars (barrelles). A més, el camí que ens hi condueix està envoltat d’arrossars que en aquesta època llueixen la seva preciosa tonalitat de verds i grocs.

La platja el Serrallo compta amb una zona específica d’uns 1.500 metres que està delimitada com a platja nudista. Aquesta és una altra de les seves peculiars característiques que atreuen molts dels usuaris que busquen un espai amb aquesta llibertat.

Zona inèdita de les Terres de l’Ebre
L’entorn que envolta la platja del Serrallo pertany al Parc Natural del Delta de l’Ebre, i forma un dels paratges més bonics que podem trobar a Catalunya. Si vas fins a la platja, has d’aprofitar per gaudir d’altres activitats típiques de la zona, com per exemple l’observació d’aus, que pots realitzar en els miradors paisatgístics que s’ubiquen prop del lloc, o apropar-te fins al Parc Natural. També és molt bonic poder gaudir de rutes amb bicicleta per la zona, sobretot en aquesta època de l’any, quan els arrossars i tots els seus voltants estan preciosos. 

Un tresor del delta de l’Ebre, ubicat molt prop de la platja del Serrallo, és l’illa de Buda. Un indret emblemàtic on no es pot accedir sense autorització, fet que l’ha conservat durant molts anys en perfecte estat natural, i l’ha convertit en un lloc molt especial, sobretot per als habitants de la zona. Es pot visitar per Sant Pere, l’única època en què l’entrada és lliure, quan els habitants de Sant Jaume van en romeria.
 

Comentarios
Multimedia Diari