Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Síndic de Greuges investiga si s'ha deixat inacabada la descontaminació a Flix

Les 150.000 tones de residus tòxics restants podrien afectar greument la salut

Europa Press

Whatsapp
Imatge de l´interior del recinte del pantà de Flix on hi ha els llots tòxics acumulats. FOTO: JOAN REVILLAS

Imatge de l´interior del recinte del pantà de Flix on hi ha els llots tòxics acumulats. FOTO: JOAN REVILLAS

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, investiga la descontaminació del pantà de Flix (Tarragona) i els terrenys de l'empresa química Ercros, on l'empresa pública Acuamed, que depèn del Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient, podria haver deixat inacabada la descontaminació, com va alertar la Generalitat la setmana passada.

En un comunicat aquest dimarts, el síndic ha alertat que es tracta d'"una possible vulneració de drets mediambientals que podria causar una greu afectació en la salut de les persones".

Ribó ha consultat l'Ajuntament de Flix, la Generalitat i el Govern espanyol per conèixer les seves actuacions, així com les circumstàncies del cessament d'activitat d'Acuamed i del futur tancament d'instal·lacions d'Ercros.

Estudis indiquen que queden 150.000 tones de residus tòxics en el fons de l'embassament i la planta de residus no està operativa, ha assenyalat.

Ha afegit que Ercros, propietària de la planta industrial centenària La Fàbrica a la comarca de la Ribera Alta (València), ha anunciat el cessament de gran part de la seva activitat, de manera que deixarà unes instal·lacions amb 40 hectàrees buides de terra "molt contaminades".

Ribó ha demanat informació a l'Ajuntament, així com a tres organismes de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat --la Direcció General de Qualitat Ambiental, l'Agència Catalana de l'Aigua i l'Agència de Residus de Catalunya-- i a l'empresa Acuamed, al Ministeri de Foment i al d'Agricultura i Medi Ambient.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También