El Síndic de Greuges investiga si s'ha deixat inacabada la descontaminació a Flix

Les 150.000 tones de residus tòxics restants podrien afectar greument la salut

19 mayo 2017 16:59 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, investiga la descontaminació del pantà de Flix (Tarragona) i els terrenys de l'empresa química Ercros, on l'empresa pública Acuamed, que depèn del Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient, podria haver deixat inacabada la descontaminació, com va alertar la Generalitat la setmana passada.

En un comunicat aquest dimarts, el síndic ha alertat que es tracta d'"una possible vulneració de drets mediambientals que podria causar una greu afectació en la salut de les persones".

Ribó ha consultat l'Ajuntament de Flix, la Generalitat i el Govern espanyol per conèixer les seves actuacions, així com les circumstàncies del cessament d'activitat d'Acuamed i del futur tancament d'instal·lacions d'Ercros.

Estudis indiquen que queden 150.000 tones de residus tòxics en el fons de l'embassament i la planta de residus no està operativa, ha assenyalat.

Ha afegit que Ercros, propietària de la planta industrial centenària La Fàbrica a la comarca de la Ribera Alta (València), ha anunciat el cessament de gran part de la seva activitat, de manera que deixarà unes instal·lacions amb 40 hectàrees buides de terra "molt contaminades".

Ribó ha demanat informació a l'Ajuntament, així com a tres organismes de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat --la Direcció General de Qualitat Ambiental, l'Agència Catalana de l'Aigua i l'Agència de Residus de Catalunya-- i a l'empresa Acuamed, al Ministeri de Foment i al d'Agricultura i Medi Ambient.

Comentarios
Multimedia Diari