El Síndic porta la problemàtica del delta de l’Ebre a la Unió Europea

Rafael Ribó es reuneix amb la Taula de Consens per abordar solucions a la fragilitat actual de la zona

16 abril 2021 11:28 | Actualizado a 16 abril 2021 11:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Síndic de Greuges va obrir una actuació d’ofici després del temporal Glòria per analitzar les actuacions de les administracions públiques en la protecció del delta de l’Ebre davant l’emergència climàtica, i també va elevar la problemàtica a la Defensora del Poble Europeu i a la Comissió Europea (CE). Ahir, Rafael Ribó va mantenir una nova reunió amb els membres de la Taula de Consens pel Delta, formada per ajuntaments i regants de la zona, per analitzar la situació actual i el pla de protecció presentat per l’Estat. Ribó va afirmar que instarà el Ministeri per a la Transició Ecològica, el Departament de Territori i la Comissió Europea a implementar les directives europees, «les quals han d’estar dotades de pressupost suficient».
En aquest sentit, la Defensora del Poble Europeu ha tramès recentment al Síndic la resposta de la Comissió Europea sobre l’assumpte i li sol·licita que presenti les al·legacions que consideri. En essència, en el document es destaca que la Comissió Europea té en tramitació un procediment d’infracció contra Espanya per la manca de compliment de les directives en allò que afecta les zones d’especial protecció de la biodiversitat (entre les quals hi ha el Delta) i que encara s’està valorant la resposta que ha donat a l’assumpte l’Estat espanyol. 
En l’escrit també s’esmenta que el delta de l’Ebre és una zona d’especial protecció de la biodiversitat i que això comporta una sèrie d’obligacions per als estats membres. Finalment, també destaca que en aplicació de la directiva d’avaluació i gestió dels riscos d’inundacions, l’Estat va incloure el Delta en les zones de risc d’inundació i que ja s’ha recomanat a Espanya que desenvolupi indicadors de progrés de les mesures adoptades i que prioritzi la introducció de solucions sostenibles amb el medi ambient, segons detalla el Síndic. 

Comentarios
Multimedia Diari