El Suprem pot obligar l'Ametlla de Mar a refer el seu pla urbanístic

L'alcalde es reunirà d'urgència amb Urbanisme per conèixer l'abast de dues sentències que anul·len l'últim text refós del pla

19 mayo 2017 18:57 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Dues sentències del Tribunal Suprem anul·len l’últim –el quart– text refós del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de l’Ametlla de Mar. Un text refós presentat pel consistori de CiU per donar compliment a unes esmenes dels serveis d’Urbanisme de la Generalitat i que va ser aprovat per la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre l’any 2010. Les dues sentències donen la raó als recursos presentats per les promotores dels sectors Artilleria (Eco Cala) i Port Olivet (Port Olivet 2001) en contra del planejament, que establia la preservació natural d’aquests espais costaners traslladant l’edificabilitat prevista a zones més a l’interior. Les sentencies també qüestionen el recurs presentat davant del conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, per aconseguir l’aprovació de les mesures.

L’alcalde, Jordi Gaseni, s‘ha mostrat molt preocupat i ha anunciat una reunió imminent, la propera setmana, amb el director general d’Urbanisme, Agustí Serra, per abordar l’assumpte. Gaseni espera que l’aplicació de les sentències no suposi tramitar de nou el pla d’ordenació urbana.

És sens dubte, el pitjor escenari. Tornar a regir-se per la normativa del Pla General de 1992, la impossibilitat de desenvolupar els sòls qualificats en el POUM de 2010, suspensió «massiva» de llicències i tramitar i aprovar un nou POUM en un termini mínim de quatre anys. «Estem parlant amb inversors per tal que apostin per l’Ametlla. No em vull imaginar que no els hi pugui donar llicències», tem Gaseni a l’espera que la solució sigui tramitar de nou «allò que s’ha fet malament» però no tot el POUM.

El cas de Port Olivet

Eco Cala va presentar recurs contenciós administratiu per la qualificació com a zona verda del sector Artilleria, al nord de la població, on en un principi preveia construir més de quaranta habitatges. Port Olivet 2001 va iniciar les obres d’urbanització de l’espai d’aquest nom al sud del nucli urbà.

Un projecte que va quedar avortat i abandonat a partir de l’any 2005, quan l’Audiència Nacional va investigar, embargar els béns i empresonar els seus promotors per la suposada relació que mantenien amb una xarxa de blanqueig de diners de la màfia ucraïnesa. El cas es va acabar arxivant però els terrenys van acabar en mans d’una entitat bancària i, malgrat un intent fallit de permuta, el govern municipal de CiU va optar per la seva recuperació i renaturalització.

Comentarios
Multimedia Diari