El Trabucador, en espera de la base nàutica per regular l'espai

La zona s’ha consolidat com a punt de referència per a la pràctica del kitesurf i d’altres esports nàutics i rep a l’estiu milers de turistes

09 agosto 2018 08:29 | Actualizado a 09 agosto 2018 08:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Trabucador és un dels espais més singulars del delta de l’Ebre, una llarga llengua de sorra de sis quilòmetres que arriba fins a la punta de la Banya i que cada estiu rep milers de turistes. Fa dos anys, el desmantellament de l’antiga línia elèctrica que donava servei a les  Salines de la Trinitat va retornar la zona al seu estat natural. 

L’àrea és freqüentada pels practicants i les escoles de kitesurf (surf d’estel), així com d’altres esports nàutics. Segons un estudi de la Universitat Rovira i Virgili, anualment visiten el Trabucador unes 360.000 persones, mentre que hi accedeixen uns 1.600 vehicles al dia durant els mesos d’estiu. 

També s’hi poden veure regularment autocaravanes i d’altres vehicles que hi acampen, tot i que està prohibida la pernoctació en les platges del Parc Natural del delta de l’Ebre. 

Plataforma de fusta
En una plataforma de fusta situada a l’entrada al Trabucador i construïda fa més d’una dècada pel Ministeri de Medi Ambient, l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita preveu adequar una base nàutica que, entre altres funcions, permetrà ordenar la zona i fer una gestió sostenible de les activitats esportives i turístiques que s’hi desenvolupen. 

Amb tot, el projecte està pendent que es pugui concretar la cessió de l’espai, el qual es troba en domini públic marítim-terrestre. Així, de moment no hi ha terminis establerts per a la seva posada en marxa. 

Comentarios
Multimedia Diari