Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Trabucador, en espera de la base nàutica per regular l'espai

La zona s’ha consolidat com a punt de referència per a la pràctica del kitesurf i d’altres esports nàutics i rep a l’estiu milers de turistes

M. Millan

Whatsapp
La platja del Trabucador, al delta de l’Ebre.  FOTO: Joan Revillas

La platja del Trabucador, al delta de l’Ebre. FOTO: Joan Revillas

El Trabucador és un dels espais més singulars del delta de l’Ebre, una llarga llengua de sorra de sis quilòmetres que arriba fins a la punta de la Banya i que cada estiu rep milers de turistes. Fa dos anys, el desmantellament de l’antiga línia elèctrica que donava servei a les  Salines de la Trinitat va retornar la zona al seu estat natural. 

L’àrea és freqüentada pels practicants i les escoles de kitesurf (surf d’estel), així com d’altres esports nàutics. Segons un estudi de la Universitat Rovira i Virgili, anualment visiten el Trabucador unes 360.000 persones, mentre que hi accedeixen uns 1.600 vehicles al dia durant els mesos d’estiu. 

També s’hi poden veure regularment autocaravanes i d’altres vehicles que hi acampen, tot i que està prohibida la pernoctació en les platges del Parc Natural del delta de l’Ebre. 

Plataforma de fusta
En una plataforma de fusta situada a l’entrada al Trabucador i construïda fa més d’una dècada pel Ministeri de Medi Ambient, l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita preveu adequar una base nàutica que, entre altres funcions, permetrà ordenar la zona i fer una gestió sostenible de les activitats esportives i turístiques que s’hi desenvolupen. 

Amb tot, el projecte està pendent que es pugui concretar la cessió de l’espai, el qual es troba en domini públic marítim-terrestre. Així, de moment no hi ha terminis establerts per a la seva posada en marxa. 

Temas

Comentarios

Lea También