El Verge de la Cinta restringeix les visites per un brot de covid intern

S’ha fet un cribratge massiu a tots els usuaris i professionals afectats per tal de poder controlar el brot, un dels 43 actius a l’Ebre

30 noviembre 2021 16:51 | Actualizado a 01 diciembre 2021 06:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta restringeix de nou les visites, des d’ahir, arran d’un brot intern de Covid-19. Segons les dades de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, actualment hi ha quatre persones afectades, tres pacients i un professional. Ahir es ca fer un cribratge massiu als usuaris i professionals afectats, amb l’objectiu de poder controlar el brot.

Des del centre s’ha decidit recuperar les restriccions per «extremar la seguretat de pacients i professionals i preservar al màxim el funcionament de l’hospital».  

Es recomana que en cas que un pacient requereixi un acompanyant, aquest sigui una persona vacunada; i insten que s’abstinguin els menors d’edat i aquelles persones que presentin qualsevol classe de simptomatologia, que estiguin en aïllament o que siguin contactes estrets.
Això implica que els pacients que van a una visita de consultes externes o a urgències ho han de fer sols, exceptuant aquells que per criteris de dependència, per ser menors, per tractar-se de parts o puerperi o trobar-se en procés de final de la vida requereixin d’un acompanyat.
Els pacients hospitalitzats poden ser acompanyats per una única persona per dia en horari de 13:00 a 16:00 h i de 19:00 a 21:00 h, exceptuant els pacients pediàtrics i les pacients obstètriques que poden estar acompanyats les 24 hores del dia.

Aquests últims han de passar diàriament per Informació on se’ls demanarà el DNI i el telèfon i on han de lliurar el full d’Autoresponsabilitat Covid-19 signat, que se’ls facilita, en cas que no se’ls hagi fet arribar amb antelació. Se’ls donarà una etiqueta identificativa amb un color diferent cada dia.

Pel que fa als pacients que es troben a la Unitat de Medicina Intensiva i a la Unitat de Cures Complexes, es comunica directament als familiars la informació mèdica i el règim de visites.

Els acompanyants dels pacients que van a quiròfan, han de facilitar el telèfon a l’administrativa que farà la recepció quirúrgica i els professionals responsables del pacient els trucaran en acabar la intervenció.

Tot plegat, en un moment en què la pandèmia va en augment a les Terres de l’Ebre i també s’ha incrementat la pressió hospitalària. Així, actualment hi ha 43 brots actius al territori i 22 persones ingressades en hospitals, de les quals 5 a la UCI i 14 en planta al Verge de la Cinta, i 3 més a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. 

Crida a donar sang per la falta de reserves, amb obsequi d’oli

El Banc de Sang i Teixits de les Terres de l’Ebre organitza demà dijous una jornada de donació «especial» de sang a l’Hospital Verge de la Cinta per intentar incrementar les reserves de sang de cara al pont de la Puríssima i també preveient que s’inicien unes dates difícils per la recollida de donacions. Actualment, hi ha reserves només per a sis dies, unes 6.000 bosses, quan l’òptim seria arribar a les 10.000-12.000 bosses de sang, per abastir les necessitats entre set i deu dies. Per incentivar la donació, tots els donants de sang del Verge de la Cinta rebran una llauna d’oli Oleum Naturale, oli d’oliva Verge Extra 100% Arbequina i guardonat amb cinc premis als millors olis verges extra del món (2016-2020).

Comentarios
Multimedia Diari