El Win Complex Esportiu de Tortosa obrirà portes el 12 de novembre

Conclou la primera fase de les obres, amb la piscina de competició i les sales de gimnàs i activitats dirigides

31 octubre 2018 10:08 | Actualizado a 31 octubre 2018 10:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Win. Aquest és el nom del nou Complex Esportiu de Tortosa, que obrirà portes el proper 12 de novembre. L’obra ha suposat 15 mesos d’obres i un cost de 5.041.013,61 euros (IVA inclòs). Culmina així el llarg procés que ha comportat l’execució d’aquest nou complex, després que el projecte inicial no pogués tirar endavant i l’Ajuntament hagués de reformular-lo. 

El projecte finalitza la primera fase d’execució (a l’espai de les antigues piscines descobertes) que ha inclòs la piscina; les quatre sales de fitness, spinning i activitats dirigides; el conjunt de vestidors de grups i la zona de serveis comuns: entrada-recepció, vestidors tècnics-àrbitres, graderies, espais de manteniment, magatzem i infermeria. Immediatament es faça el trasllat, s’iniciarà la segona fase (amb l’enderroc de l’actual piscina coberta), amb una construcció del mòdul de vestidors col·lectius, la zona de spa i quatre pistes de pàdel. Està previst que estiga llest en quatre mesos. 

L’actuació implica la reordenació dels accessos al conjunt de les instal·lacions esportives de la ciutat. L’accés principal continuarà ubicat a l’avinguda de l’Estadi, tant per a esportistes com per a públic en general, mitjançant un hall i passeig central que redistribueix els usuaris a les diferents instal·lacions esportives de la resta del complex: la piscina i el gimnàs del complex esportiu, el velòdrom, el camp de futbol Josep Otero, la pista d’atletisme, el pavelló poliesportiu i la pista de futbol sala.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que la nova piscina, de deu carrils, està homologada per acollir totes les competicions oficials des d’aquesta mateixa temporada. «A més, ara tenim una piscina amb una capacitat de graderia per a 400 espectadors, la més gran del país», ha declarat. «Tot plegat suposarà un salt per a la pràctica de l’esport al territori, i la ciutat es convertirà en referència».
Cal dir que al costat de la piscina gran n’hi ha una altra d’aprenentatge per als infants, i que tot l’espai connectarà amb el solàrium i la zona wellness que es construiran en la segona fase del projecte, que es veurà acabada la propera primavera.

L’Ajuntament, a més, ha iniciat un conveni per poder oferir als usuaris del complex un espai d’aparcament. La inauguració del complex serà el proper 17 de novembre. Abans, però, es faran visites guiades del 7 al 10 de novembre per a tota la ciutadania que vulga conèixer les noves instal·lacions: els dies 7, 8 i 9, a les 11.00, 14.30, 18.00 i 20.00 hores, i dissabte 10, a les 13.00 i 17.00 hores.

La posada en marxa del nou complex modificarà l’estructura d’abonaments per ajustar-ho als nous serveis. Es fixarà un abonament complet infantil, jove, adult, gent gran i familiar (entre 20 i 39 euros), així com un abonament només per a ús de la piscina (18 euros al mes). A més, també s’afegeix un abonament complet d’horari reduït per potenciar les franges horàries amb menys usuaris, el migdia (28 euros). Al complex es realitzaran un extens nombre d’activitats dirigides, com ‘aquagym’, ‘aquacross’ o ‘bodycombat’, ‘spinning’, ‘zumba’ o Pilates, entre altres. L’horari serà de 6.15 a 22 hores de dilluns a divendres; de 9.30 a 18 hores en dissabte, i de 10 a 14 hores en diumenge.

Comentarios
Multimedia Diari