Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El barri del Xicago torna a principis del segle XX amb Orígens

Tret de sortida de la festa de recreació, que fins demà celebrarà una vuitantena d’actes

Marina Pallás

Whatsapp
La festa, protagonitzada per mariners i pagesos, va arrencar ahir a la tarda. FOTO: Joan Revillas

La festa, protagonitzada per mariners i pagesos, va arrencar ahir a la tarda. FOTO: Joan Revillas

Des d’ahir fins demà, la Ràpita es troba immersa en la seua festa de recreació, Orígens, que porta en un viatge en el temps, fins a principis del segle XX, la localitat, especialment el barri del Xicago.

Orígens és un homenatge a la Ràpita que va ser, però sobretot als seus protagonistes, els veïns, a la gent gran que avui en dia encara recorda com es vivia, es treballava, es menjava i es gaudia. 

Orígens va rebre en el seu primer any una gran acollida, i en aquesta ocasió augmenta en qualitat i quantitat per consolidar-se al territori. De 40 activitats es passa enguany a gairebé una vuitantena, duplicant d’aquesta manera l’oferta i la participació de la ciutadania en l’organització de l’esdeveniment. De fet, hi ha 3.000 persones, grans i petits, que es vesteixen d’època, de mariners o bé de pagesos, per viure més intensament la festa.

Ahir a la tarda l’arribada del pailebot Santa Eulàlia va donar el tret de sortida de la festa, juntament amb l’espectacle Terra de Salines, de Pili Cugat i Carlos Lupprian. Avui l’obertura del mercat de productes artesans és a les 10 hores. El barri del Xicago compta enguany amb nou tavernes, que oferiran plats típics com sardinada o fideus amb polp. A les 11 hores hi haurà la subhasta de peix tal com es feia antigament, al moll de les golondrines. A 12 hores hi haurà el concurs de beure amb porró i de llançament de pinyols d’oliva al carrer de Sant Rafel. A la tarda, a les 18 hores, se celebrarà el concurs de vestits d’època. Sense dubte un dels actes estrella és l’actuació a la plaça Agustí Vizcarro de Pep Gimeno Botifarra, a les 23 hores.

Demà diumenge hi ha prevista al moll comercial a les 11 hores, l’inici de regata de muletes a rems, en la qual prendran part diversos clubs esportius del territori, sent-ne amfitrions l’Associació de Rem la Ràpita. La regata es podrà veure des del moll comercial, moll pesquer i moll de les Golondrines. La festa de cloenda anirà al vespre a càrrec de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Comentarios

Lea También