El barri del Xicago torna a principis del segle XX amb Orígens

Tret de sortida de la festa de recreació, que fins demà celebrarà una vuitantena d’actes

13 octubre 2018 14:49 | Actualizado a 13 octubre 2018 14:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Des d’ahir fins demà, la Ràpita es troba immersa en la seua festa de recreació, Orígens, que porta en un viatge en el temps, fins a principis del segle XX, la localitat, especialment el barri del Xicago.

Orígens és un homenatge a la Ràpita que va ser, però sobretot als seus protagonistes, els veïns, a la gent gran que avui en dia encara recorda com es vivia, es treballava, es menjava i es gaudia. 

Orígens va rebre en el seu primer any una gran acollida, i en aquesta ocasió augmenta en qualitat i quantitat per consolidar-se al territori. De 40 activitats es passa enguany a gairebé una vuitantena, duplicant d’aquesta manera l’oferta i la participació de la ciutadania en l’organització de l’esdeveniment. De fet, hi ha 3.000 persones, grans i petits, que es vesteixen d’època, de mariners o bé de pagesos, per viure més intensament la festa.

Ahir a la tarda l’arribada del pailebot Santa Eulàlia va donar el tret de sortida de la festa, juntament amb l’espectacle Terra de Salines, de Pili Cugat i Carlos Lupprian. Avui l’obertura del mercat de productes artesans és a les 10 hores. El barri del Xicago compta enguany amb nou tavernes, que oferiran plats típics com sardinada o fideus amb polp. A les 11 hores hi haurà la subhasta de peix tal com es feia antigament, al moll de les golondrines. A 12 hores hi haurà el concurs de beure amb porró i de llançament de pinyols d’oliva al carrer de Sant Rafel. A la tarda, a les 18 hores, se celebrarà el concurs de vestits d’època. Sense dubte un dels actes estrella és l’actuació a la plaça Agustí Vizcarro de Pep Gimeno Botifarra, a les 23 hores.

Demà diumenge hi ha prevista al moll comercial a les 11 hores, l’inici de regata de muletes a rems, en la qual prendran part diversos clubs esportius del territori, sent-ne amfitrions l’Associació de Rem la Ràpita. La regata es podrà veure des del moll comercial, moll pesquer i moll de les Golondrines. La festa de cloenda anirà al vespre a càrrec de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Comentarios
Multimedia Diari