El brot de Padesa de Roquetes compta en total amb 237 positius, dels quals 218 són treballadors i 19 són contacte

El cribratge realitzat durant els passats dissabte i diumenge als treballadors han donat com a resultat 90 PCR positives

29 septiembre 2020 09:25 | Actualizado a 03 octubre 2020 11:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El brot de Covid-19 declarat al  centre de producció de Roquetes de l'empresa avícola Padesa arriba ja a les 237 persones positives després dels cribratges efectuats durant el passat cap de setmana.
Durant el dissabte i diumenge es van recollir un total de 398 mostres, de les quals 90 han resultat positives, 306 negatives i dues que encara estan pendents del resultat. Segons el Departament de Salut, del total de 237 positius acumulats fins a aquest moment en Padesa 218 són treballadors i la resta, contactes. La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre i el servei de vigilància epidemiològica del territori mantenen reunions amb l'empresa per a prendre mesures sobre aquest tema.
Segons la gerent de Salut a l’Ebre, Mar Lleixà, Padesa ha col·laborat «en tot moment» i durant el passat cap de setmana va desinfectar les instal·lacions. Lleixà ha explicat que és «molt possible» que aquestes xifres de positius vagin en augment, ja que s'estan buscant i fent proves als contactes.
El delegat del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarés, ha explicat que Salut ha activat mediadors culturals per a informar del que succeeix i les mesures que han de prendre a treballadors d'altres cultures o que porten poc al país. Per aquest motiu s'ha insistit a les famílies que els nens i joves fills de treballadors d'aquest centre de producció no poden assistir als seus centres educatius fins que no se'ls faci la prova PCR i surti negatiu. «El focus de Padesa és el que més ens preocupa ara, perquè pot repercutir en altres àmbits com el familiar i l'educatiu», va declarar ahir Pallarés. No obstant això això, Pallarés va voler enviar «un missatge de tranquil·litat» i va apuntar que ja s'està treballant perquè el brot de Padesa «no s'estengui més del compte».
Aquest augment de positius ha fet que recentment el territori ebrenc, molt poc poblat, tingui ara major sensació de preocupació respecte al Covid que fa unes setmanes. «A l'ésser un territori petit passem d'un extrem a un altre molt ràpid», valora Pallarés. I és que a més es tracta d'una empresa important en el territori, on treballen persones de les quatre comarques ebrenques, si bé la majoria són de Tortosa i l’entorn.
També Padesa ha desplegat monitors en l'empresa per a informar i garantir que es compleixen les mesures de prevenció de Covid en el lloc de treball, els descansos i els trasllats.
Aquest és el segon bribrtge massiu que es fa en l'empresa Padesa; el primer va ser el passat estiu només amb un 1,72% de PCR positius, 11 de 927 mostres.

Comentarios
Multimedia Diari