El brot de l'Hospital de Jesús també afecta 4 treballadors que no havien mostrat símptomes

L'Ajuntament de Tortosa tornarà a fer un cribratge massiu en pocs dies per veure l'evolució dels contagis

19 octubre 2020 10:25 | Actualizado a 19 octubre 2020 10:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El brot de covid-19 detectat a finals de la setmana passada a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús afecta 18 persones, 14 malalts de les unitats de llarga estada i subaguts i a 4 treballadors. El cribratge a tots els usuaris i professionals de la planta afectada, com ha recordat l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, es va iniciar en detectar un pacient ingressat amb símptomes del virus. Les PCR ja van registrar dissabte 14 usuaris contagiats tot i que no havien tingut relació amb el pacient zero, però finalment les proves han detectat 4 treballadors positius que eren asimptomàtics, fet que podria explicar la propagació del virus. En pocs dies, l'Ajuntament de Tortosa farà un nou cribratge comunitari per controlar l'evolució del brot.

Tots els pacients que han donat positiu s'han traslladat a l'àrea de tractament de la covid que té habilitada l'Hospital de Jesús. En la planta de llarga estada i subaguts les visites ja estaven restringides i la mesura es mantindrà per mantenir-la en quarantena i aïllada.

Cribratge a Padesa Amposta

També aquest dilluns s'estan duent a terme les PCR a 132 treballadors de planta de producció de Padesa a Amposta, on hi ha un altre brot de covid-19. Durant la setmana passada es van detectar 2 positius i l'empresa va realitzar de forma "preventiva i immediata" dos cribratges a 263 treballadors, dels quals 63 van donar positiu i 51 esperen fer-se una prova serològica per determinar si es tracta d'infeccions actives o d'infeccions passades. El centre de producció d'aquest escorxador té una plantilla de 395 treballadors.

Comentarios
Multimedia Diari