El cap de setmana deixa 13 nous positius per Covid-19 a Amposta

El consistori ha comunicat els negatius de la Policia Local i del campus de bàsquet Winners | L'alcalde confirma un positiu d'un regidor i cinc més en aïllament voluntari

03 agosto 2020 14:29 | Actualizado a 03 agosto 2020 14:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El cap de setmana de l'1 i 2 d'agost deixa amb 13 nous casos positius de Coronavirus a Amposta. Amb vuit casos confirmats dissabte i 5 aquest diumenge, la capital del Montsià és un dels municipis catalans que més preocupa a Salut pels diferents focus de contagi, ja sigui en l'àmbit familiar com derivats dels brots de l'Hospital Comarcal d'Amposta i de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús de Tortosa. Del 8 de juliol al 2 d'agost, Amposta acumula 67 positius.

Pel que fa als testos PCR realitzats a 20 agents de la Policia Local d'Amposta després que dos agents del cos resultessin positius, tots els policies han donat negatiu. "Les mesures de seguretat funcionen per evitar contagis. Persones que han compartit patrulla, en fer-ho seguint sempre la fórmula de mascareta, distància i higiene de mans, no s'han contagiat", explicava l'alcalde, Adam Tomàs. Un resultat que no impedeix que quatre dels agents hagin decidit seguir aïllats al seu domicili per haver estat en contacte amb els altres agents afectats.

D'altra banda, les proves que es van realitzar a les participants i al personal tècnic del campus de bàsquet Winners, així com al personal del Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l'Ebre, també han estat totes negatives. El campus Winners es va cancel·lar la setmana passada, després de conèixer el positiu en una de les participants.

Un positiu entre els regidors
El passat diumenge el batlle Adam Tomàs apareixia a les xarxes socials amb un comunicat per esclarir la notícia d'un positiu en Covid-19 a l'equip de govern de l'ajuntament. Una informació que, segons comunicava, s'havia tergiversat a través de diferents grups de Whatsapp: "De debò que m'agradaria poder destinar tots els esforços com a alcalde a fer el millor per Amposta i no haver de sortir a desmentir rumors o informacions interessades de gent que aprofita esta situació per fer política", sentenciava Tomàs.

El batlle va informar que, tot i que un dels regidors de l'equip de govern resultés positiu en el seu àmbit familiar, cinc regidors més havien decidit confinar-se a casa seva de forma voluntària i "per responsabilitat social". "Som regidors, el que implica que ens hàgim de relacionar amb molta gent, però no hem d'oblidar que també som persones i s'ha de respectar la privacitat de cada individu". Tomàs concretava que els regidors confinats, en excepció del positiu, no havien presentat cap símptoma de la malaltia.

Comentarios
Multimedia Diari