El cartell de la Passió de Vilalba se solidaritza amb els refugiats

Les representacions de la vida de Jesús es fan a l´aire lliure, pels carrers del poble, el Dijous Sant a la nit i també el Dissabte a la tarda

19 mayo 2017 16:31 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Passió de Vilalba dels Arcs, que enguany assoleix la seua 22a edició, ja té cartell. Es tracta d’una imatge de l’Últim Sopar amb un lema solidari i dedicat als més necessitats.

En el marc de l’acte de presentació de la temporada 2017, que va tenir lloc fa uns dies a la Confraria de Nostra Senyora de Gràcia de la població coincidint amb les festes majors d’hivern, el Patronat de la Passió de Vilalba va anunciar que el cartell està dedicat als més necessitats, posant l’accent a la solidaritat humana.

La instantània escollida és la de l’Últim Sopar, per ser considerat una reunió d’amics i amigues on es comparteix el que és té a l’abast mentre es conversa sobre la situació social i política del moment. Acompanya la imatge el lema ‘Si ens conforméssim amb el necessari en tindríem prou per a tots’. El Patronat de la Passió vol transmetre la necessitat d’obrir fronteres als refugiats i fer justícia.

Com cada any, les representacions de La Passió de Vilalba dels Arcs tindran lloc el Dijous Sant a la nit i el Dissabte Sant a la tarda. Aniran acompanyades per un seguit d’activitats a la població com el mercat d’artesania i productes típics, el 5è concurs de pintura ràpida ‘Viu La Passió’, la 4a Instameet amb col·laboració de la Comunitat d’Instagramers de les Terres de l’Ebre, els tallers infantils ‘jocs romans’ a càrrec d’Educa’t A+ o la música en directe de la batucada local Catuxap.

El Vi de la Passió, un vi elaborat com fa mil·lennis a través d’un procés artesà similar al que es feia a l’època romana, és un projecte que porta 10 anys en funcionament amb el qual col·laboren la DO Terra Alta, l’Escola de Capacitació Agrària de Gandesa i la Guia de Vins de Catalunya. L’èxit aconseguit durant aquest decenni ha desembocat en el fet que l’obertura de les àmfores s’hagi convertit en un dels actes més esperats del món vitivinícola i enoturístic a la Terra Alta.

També es continuarà treballant amb l’Oli de la Passió conjuntament amb la DOP Oli de la Terra Alta i en Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya.

Pel que fa al pa de la Passió, pretén ser una festa en si a l’hora d’elaborar-lo conjuntament entre grans i petits, «per donar a conèixer a les noves generacions les formes de viure dels nostres avantpassats, amassant-lo i coent-lo a l’antic forn de la vila», segons destaquen des de l’organització.

Comentarios
Multimedia Diari