El castell de Miravet acollirà una intervenció audiovisual

També s'inaugura el proper dissabte la instal·lació 'Ocells i trens, trens i ocells',a l'antic molí d'oli d'Ulldecona

19 mayo 2017 22:02 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’absis del castell de Miravet mostrarà al públic a partir d’aquest pròxim dissabte una instal·lació artística creada expressament per a aquest espai per Playmodes, l’estudi de treballs audiovisuals autor del mapping del Pantocràtor de l’església de Sant Climent de Taüll (Alta Ribagorça).

La instal·lació porta per nom ‘La llum de Miravet’ i és un mapping –tècnica audiovisual que utilitza el patrimoni com a pantalla de projecció en 3D– que convertirà l’absis del castell templer en un espai de projecció de conceptes oposats com el soroll i el silenci o la llum i la foscor.

El castell templer de Miravet data d’entre els segles XII i XIII i és un dels millors exemples d’arquitectura militar catalana que es conserven a Catalunya.

La intervenció artística ‘La llum de Miravet’ forma part de la programació d’Eufònic, el festival d’Arts Sonores i Visuals de les Terres de l’Ebre, que aquest any vol incorporar noves propostes que incrementin, segons els seus organitzadors, el diàleg entre el patrimoni monumental i les arts.

‘La llum de Miravet’ és una de les quatre instal·lacions prèvies a la inauguració d’Eufònic que es podran visitar a les Terres de l’Ebre.

La segona, que s’inaugurarà el divendres 21 d’agost, és ‘Ocells i trens, trens i ocells’, una instal·lació de l’artista alemany Jan Mech que s’ubicarà a l’antic molí d’oli d’Ulldecona , obra de l’arquitecte modernista César Martinell. Es tracta d’un espai que condiciona l’escolta, a la vora de les vies del tren que creuen la foia entre el Montsià i la serra de Godall i que acollirà aquest peça d’un media artist, músic i performer que ha presentat les seves obres en espais com la Tate Modern de Londres, el Centre Pompidou de París o la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona. La instal·lació de Jan Mech es podrà visitar fins al 20 de setembre.

Paral·lelament, el divendres 28 i dissabte 29, s’inauguraran dos instal·lacions artístiques més. La primera, l’exposició col·lectiva ‘#digitallandscapes’, a Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre, a Amposta. Una exposició a cura de Iury Lech, director de la Muestra de Arte Digital Audiovisual y Tecnologías Avanzadas Contemporáneas de Madrid, que inclou peces de videocreació de Vibeke Bertelsen (Dinamarca), Kimberly Burleigh (EUA), Hugues Clément (Canadà), Yiannis Kranidiotis (Grècia) i Dennis H. Miller (EUA).

‘#digitallandscapes’ explora les relacions entre paisatge i creació digital i musical amb una proposta expositiva específica, ja que les peces es veuran dins de cinc coeteres (construccions tradicionals de la zona del Delta per llençar coets i desfer les tempestes que amenaçaven la collita d’arròs) construïdes amb obra a l’interior de Lo Pati. L’exposició es podrà veure a fins al dissabte 19 de setembre.

La segona instal·lació és ‘Último Esfuerzo Rural II’ de Peter Bosch i Simone Simons, dos artistes holandesos establerts a Xelva (València). La seva obra s’inaugura el 29 d’agost al Museu de la Mar de l’Ebre de Sant Carles de la Ràpita i es podrà veure fins al 20 de setembre. Es tracta d’una mena de màquina musical feta de simbombes gegants, construïdes amb tonells de 1’30 metres de llarg i tocats per cilindres pneumàtics que creen un món sonor peculiar i propi que remet al món rural i que evoca el bramar d’un animal.

Comentarios
Multimedia Diari