El centre d'empreses de Flix serà la nova seu de formació del CoEbreLab 5G

Es programaran cursos dirigits a les empreses, les institucions, les universitats i la ciutadania amb l'objectiu de fomentar la professionalització a través de la tecnologia 5G

Marina Pallás

Whatsapp
La presentació aquest dimecres al matí. Foto: Joan Revillas

La presentació aquest dimecres al matí. Foto: Joan Revillas

Aquest dimecres al matí matí s'ha presentat el nou espai de formació CoEbreLab 5G Rural al Centre d'Empreses de Flix. El projecte —gestionat pel Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre amb la col·laboració de l'Ajuntament— servirà per analitzar els efectes i les potencialitats de la tecnologia 5G en els principals sectors socioeconòmics del territori. A més, serà un espai de divulgació dels beneficis que la tecnologia mòbil del futur entre la societat. S'han programat tallers sobre experiències similars a altres zones de l'Estat espanyol i Europa, sobre aplicacions del 5G en la intel·ligència artificial, en la gestió del 'big data', en tipologies d'instal·lacions, en el sector de la salut, etc.

"La primera acció de formació està prevista per al mes de novembre. Es tracta d'un workshop o taller tecnològic on intervindran agents de la 'quàdruple hèlix': les empreses, l'administració pública, la universitat i la ciutadania", ha dit Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. Els cursos estaran dedicats a treballar relacions i possibles projectes pilot d'aplicació de la tecnologia 5G a l'entorn rural català amb la participació d'experts, empreses, agents econòmics i ciutadania de les Terres de l'Ebre. "Paral·lelament també s'ha començat a treballar per implicar professor de secundària i arribar a l'alumnat del territori, perquè és una taca d'oli que s'ha d'eixamplar a totes les activitats quotidianes", ha afegit Carim.

Per la seva banda, Francesc Barbero, alcalde de Flix, ha recordat que "el 5G és una revolució que avança molt més ràpid del que sembla i cal estar orgullós que la comarca s'hagi posicionat a primera línia d'una de les grans revolucions que venen". "La tecnologia 5G serà una tecnologia transversal que s'implementarà a tots els teixits econòmics i socials, com ho va ser en el seu dia internet. I per tant, les possibilitats de formació són immenses", ha recalcat.

Comentarios

Lea También