El cicle de concerts Out-Side reflexiona sobre les maneres d’escoltar música a Amposta

Lo Pati-Centre d’Art de les Terres de l’Ebre es torna a sumar al festival de músiques inusuals

12 noviembre 2019 19:40 | Actualizado a 13 noviembre 2019 13:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Lo Pati-Centre d’Art de les Terres de l’Ebre s’ha tornat a sumar a la proposta OUT·SIDE, un festival de músiques inusuals que se celebra als principals centres d’art contemporani de Catalunya i que organitza la productora OUT.

Enguany la principal novetat del cicle és que tots els concerts programats giren al voltant d’un eix comú: la reflexió sobre la manera com s’escolta música i els diversos condicionants que hi intervenen. «Cadascun dels concerts que hem programat intenten aïllar i mostrar a l’oient diversos elements que en determinen l’escolta», explica Luis Codera, director d’OUT·SIDE.

Concretament, s’han programat quatre propostes en sis sessions que tindran lloc al Centre d’Art Tecla Sala (Hospitalet de Llobregat), a Lo Pati (Amposta) i a l’Arts Santa Mònica (Barcelona), a més d’un concert previ que ja es va realitzar al Centre d’Art La Panera (Lleida). 

La primera actuació de Lo Pati tindrà lloc aquest dissabte, 16 de novembre, a les 7 de la tarda. Es tracta d’Escena o Enduring Freedom, un projecte que explora com funciona l’escolta quan la música està acompanyada d’una altra disciplina, que en aquest és la dansa. La proposta la porten a escena Luis Tabuenca, un dels millors i principals percussionistes espanyols de noves músiques i el ballarí suís Imre Thorman, un dels referents europeus de Butoh, una dansa que combina elements tradicionals del teatre japonès amb diverses tècniques avantguardistes.

L’altre concert del festival OUT·SIDE que s’ha programat a Lo Pati és Concepte, interpretat per Frames Percussion. El repertori proposa diversos casos en què escoltar la peça no es limita al so sinó que hi intervenen altres elements que n’amplien la percepció o que en són part essencial. 

Factors com la interacció del públic, la concepció del que es consideren instruments o elements amb els quals es fa música, l’associació a elements no sonors i el seu resultat en la percepció o el significat conceptual que pugui associar-se a certes idees musicals i que en certa manera les conformen de manera inseparable. Serà el dissabte 21 de desembre.

«Creiem que és interessant per a Lo Pati formar part d’aquest festival perquè ens permet portar a les Terres de l’Ebre propostes musicals que és complicat que hi arriben», va assenyalar Aida Boix, directora de Lo Pati, tot precisant que Lo Pati s’ha sumat a aquesta proposta des dels seus inicis ara fa tres anys. 

«És cert que són músiques no tant accessibles ni assimilables i que requereixen un esforç, això fa que ens aportin alguna cosa que no coneixíem», argumenta per la seua banda Codera.

Comentarios
Multimedia Diari