El col·legi Lluís Viñas de Móra d'Ebre ampliarà i reformarà l'edifici més antic

La consellera d'Ensenyament ha anunciat una inversió d'1,2 MEUR per a les obres en la visita que ha fet del nou edifici del centre

ACN

Whatsapp
La conseller d'Ensenyament, Irene Rigau, conversa amb un grup d'alumnes al pati del col·legi Lluís Viñas de Móra d'Ebre. Foto: ACN

La conseller d'Ensenyament, Irene Rigau, conversa amb un grup d'alumnes al pati del col·legi Lluís Viñas de Móra d'Ebre. Foto: ACN

L'ampliació i millora del centre educatiu Lluís Viñas de Móra d'Ebre, el més antic de les Terres de l'Ebre, comença a arribar al tram final. La conseller d'Ensenyament, Irene Rigau, ha visitat aquest divendres les obres d'ampliació que s'han fet en una primera fase del projecte i que han dotat al centre d'un nou edifici per acollir la zona administrativa, de professors i la biblioteca. En la visita, Rigau ha anunciat que la Generalitat ha aprovat una inversió d'1,2 milions d'euros per dur a terme la segona fase del projecte. Consistirà en el renovament dels tancaments i les instal·lacions dels serveis i una redistribució de les aules en la part més antiga de l'escola, i la cobertura del poliesportiu.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha visitat el col·legi Lluís Viñas de Móra d'Ebre per conèixer l'ampliació que s'hi acaba de dur a terme i que ha consistit en un nou edifici posterior on s'ubica la zona administrativa, la zona de professors, la renovació de la sala d'acte i la nova biblioteca. Aquestes obres formen part del projecte que culminarà amb una segona millora. Rigau ha anunciat aquest divendres que s'ha aprovat una inversió d'1,2 milions d'euros per dur-la a terme, una consignació que inclouran els pressupostos de 2015, i que segons la consellera és "necessària perquè la tasca de l'escola es dugui a terme amb els paràmetres de qualitat que tenen els centres educatius avui en dia".

I és que el col·legi Lluís Viñas és el més antic de les Terres de l'Ebre i la modernització de les seves instal·lacions ha estat una reivindicació llargament reclamada des del municipi i la comunitat educativa. Justament l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, ha mostrat la seva enorme satisfacció. "Per fi donarem compliment la reivindicació d'ampliació i remodelació d'aquest centre", ha destacat.

Piñol ha detallat que la segona fase de les obres consistiran en una "profunda adequació" de l'edifici més antic. Es renovaran els tancaments, les instal·lacions de la llum i l'aigua i climatització, es faran uns nous lavabos i es cobrirà la pista poliesportiva. Les obres permetran reorganitzar les aules perquè el primer cicle de primària s'imparteixi a la planta baixa i el segon cicle es faci a les classes de la segona planta. Les obres, encara amb els terminis per compaginar, es faran quan menys impacte tingui en la normalitat del centre escolar.

Institut-escola de Móra La Nova

La consellera d'Ensenyament també ha concretat que els pressupostos de 2015 inclouen la redacció del projecte d'ampliació de l'institut-escola 3 d'Abril de Móra La Nova. Rigau ha detallat que el compromís del Govern per redactar el projecte va ser una de les peticions d'ERc a incloure als pressupostos i ha descartat que es constureixi un nou edifi per a aquest centre escolar.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También