El comerç de la Ribera d'Ebre s'uneix sota la marca 'Pobles Vius'

Els botiguers han iniciat tallers a les escoles, seminaris especialitzats i col·laboraran ambel sector turístic

19 mayo 2017 17:33 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els comerços de la Ribera d’Ebre s’han unit sota la marca ‘Pobles Vius’ per donar a conèixer la seva oferta i tot el seu potencial als clients de dins i fora de la comarca. Es tracta d’una iniciativa sorgida del Grup de Treball del sector comercial de la Ribera d’Ebre, comarca on actualment es comptabilitzen uns 350 establiments, que donen feia a vora 700 persones.

En primera instància, la marca ‘Poble Vius’ reivindica el paper cabdal que té el comerç de proximitat per mantenir la vida als pobles: «el comerç il·lumina els carrers, dóna seguretat, és espai de relació, participa en la vida associativa i ofereix una atenció personalitzada als clients», exposen des del Grup de Treball comarcal.

A més de la creació de la marca, s’estan fent tallers a les escoles per donar a conèixer l’ofici dels comerciants als nens i nenes dels pobles, seminaris per a professionals, un cicle de xerrades de bones pràctiques i visites sectorials perquè els botiguers coneguin els punts d’interès turístic de la comarca, destacant el seu paper com a prescriptors de l’oferta turística, a la qual volen complementar. Així, entre els primers actius que s’han visitat hi ha la reserva natural de Sebes a Flix o Ca don Joan, a Vinebre.

També s’han organitzat sortides per conèixer models comercials en altres punts de Catalunya, com ara al Moianès.

La iniciativa forma part del Pla de Dinamització Comercial de la Ribera d’Ebre 2016-2020, un projecte de desenvolupament local que s’està tirant endavant amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, dins el projecte Ribera d’Ebre Viva, i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

L’any passat, i tal com s’havia fet anteriorment amb altres sectors estratègics per al futur de la Ribera (turisme, oli i fruita dolça), es va elaborar una diagnosi de la situació del comerç a tots els pobles, a partir de la qual va néixer el Grup de Treball del Sector Comercial de la Ribera d’Ebre.

Per a la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera, Gemma Carim, «resulta imprescindible teixir complicitats entre els sectors del comerç i el turisme a la comarca, perquè es puguin ajudar mútuament».

Comentarios
Multimedia Diari