El comerç local ebrenc respecta les campanyes de rebaixes tradicionals

Les botigues prefereixen seguir les pautes de comportament habituals i no fer rebaixes de forma lliure, amb la intenció de diferenciar-se de les grans cadenes i oferir un millor servei, tant per als clients com per als botiguers

15 enero 2018 10:07 | Actualizado a 15 enero 2018 10:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tot i que ara els comerços poden decidir lliurement quan volen fer les rebaixes, la majoria de botigues de les Terres de l’Ebre prefereixen respectar les campanyes tradicionals. Així, els comerços van obrir el darrer diumenge, 7 de gener, amb els descomptes de la roba d’hivern. A Tortosa, on es combina la presència d’algunes franquícies estatals (pràcticament l’únic municipi ebrenc on es troben) i la de molts comerços locals, la jornada va resultar molt positiva, i era el primer dia de rebaixes per a la major part de botiguers. Cal recordar que a l’Ebre tampoc no existeix un centre comercial de grans grups com els de Reus o Tarragona.

Aquesta decisió és fruit de la voluntat del gruix de comerços locals d’oferir un millor servei tant per als clients com per als mateixos botiguers, que «no poden soportar tants dies de rebaixes», en paraules de Montse Llorca, dinamitzadora de la Federació Comercial i de Serveis de Tortosa i de Comerç Tortosa Centre.

«El comerç local hem decidit, per consens, mantenir les pautes de comportament respecte a les rebaixes d’anys anteriors. Les botigues locals no poden assumir tantes rebaixes, que s’allarguen durant setmanes i setmanes, però ens sembla lícit que les grans botigues ho facen», explica Llorca. «Nosaltres ens hem de diferenciar dels grans grups i ho farem donant un millor servei, més qualitat i un millor tracte als nostres clients». 

Precisament el tracte als clients i la qualitat dels productes són els trets diferenciadors dels comerços locals. «El comerç de proximitat ha de jugar diferent al gran», expressa Llorca.

Tal com expressa al Diari la dinamitzadora de la federació tortosina, de cara al futur es podria afrontar la possibilitat d’oferir quatre temporades de rebaixes, per estació. «Hi ha veus que afirmen que seria bona idea, i de moment no és segur. Si a finals de febrer veus una campanya de primavera potser és bo». 

Llorca apunta fins i tot l’opció de tenir en compte el canvi climàtic i que el comerç s’adeqüe al temps que fa al carrer i en aquell municipi en concret. «Les estacions ja no són com abans i ens hem d’adaptar en funció també del temps», exemplifica.

La pista de gel

Una de les accions que des de fa quatre anys porta a terme la Federació Comercial i de Serveis Tortosa+ per promocionar el comerç és oferir una pista de gel a la plaça de l’Ajuntament.

Es tracta d’una activitat atractiva que no s’ofereix en cap altre municipi ebrenc i que resulta una crida per a moltes famílies que poden passar una tarda divertida amb els més petits, i aprofitar d’aquesta forma per fer les compres a les botigues o gaudir de la restauració de la ciutat. 
Tot i que encara no hi ha un balanç oficial del nombre exacte d’usuaris de la pista de gel d’aquesta darrera temporada de Nadal, la Federació de Comerç es mostra satisfeta. «Sí que és veritat que podem tenir un petit descens d’usuaris, ja que Nadal va caure en cap de setmana, que sempre és més potent, i ens ha fet dies de mal temps i molt de vent», concreta Montse Llorca, dinamitzadora de la proposta. 

Amb tot, la Federació de Comerç es mostra contenta amb la iniciativa. «Aleatòriament preguntàvem als usuaris d’on provenien. Molts eren de Tortosa, Jesús o Roquetes. Però hem detectat que al voltant d’un 40 o 45% de patinadors han vingut d’altres punts de les Terres de l’Ebre, de la Terra Alta, la Sénia, Ulldecona o la Ràpita, i això és molt bo».

Comentarios
Multimedia Diari