El complex esportiu de la Sénia, tancat ‘sine die’

Aquest dilluns el complex esportiu de la Sénia va tancar sense previ avís i va deixar una nota que responsabilitzava l’alcalde

14 febrero 2019 11:18 | Actualizado a 14 febrero 2019 11:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La problemàtica de les piscines municipals de la Sénia continua en peu i sense data d’una possible resolució. Aquest passat dilluns el poble es va despertar amb el complex esportiu tancat i amb una nota ben clara «[...] per incompliment de l’alcalde, se suspeen els serveis del complex temporalment» . Això va ser el detonant que encendria el foc d’aquesta problemàtica. Ràpidament, l’Ajuntament es va fer eco del comunicat i van respondre amb un altre, via facebook, deixant clar que «pendria les mesures oportines». 

Però els afectats reals de la problemàtica són el centenar d’usuaris que s’han quedat sense complex esportiu d’un dia per l’altre i sense previ avís. Com comenta Melani Bel, entrenadora del Club de Rítmica la Sénia: « ahir des del pavelló podies vore molta gent que intentava entrar al gimnàs i no podia. Al club no li afecta perquè entrem per un altra porta a la del complex ». 

Recordem que la promesa de la piscina coberta que es va materializar amb el govern de l’alcaldessa Marutxí Ballester, i responia a una demanda històrica de la població. Era molta la gent que es traslladava a Vinaròs o Amposta per nedar a les piscines: «Nosaltres fa més de 15 anys que vam començar a nadar dos dies a la setmana. Primer anavem a Vinaròs, desprès a Amposta» explica Rosa Checa, usuària de la piscina. «Quan vam tenir l’ocasió de tenir una piscina aquí al poble, anavem pràcticament a diàri i igual que natros molta gent. És molt trist que desprès del que ha costat i tenint les instal·lacions com les que tenim acabem així».

Sense respostes
Ahir el Diari va intentar parlar amb les dos parts per reconstruir els fets i així, intentar explicar què havia passat. Però tant una part com l’altra han preferit guardar silenci i esperar a publicar comunicats oficials per no malinterpretar els termes. L’ajuntament ja ha anunciat que donarà explicacions el divendres en una assamblea pública. 

La qüestió és si la piscina coberta del poble és deficitària o es pot mantenir en un poble de tamany de la Sénia. Òbviament el nombre d’abonats també depèn de la complicitat entre l’empresa i el poble, i els serveis que ofereixin. El que sí que és un fet es que l’empresa Lleuregest Serveis Esportis SL, encarregada del manteniment de las piscina, va entrar al projecte l’any 2013 en plena crisi econòmica i ha aguantat al projecte durant cinc anys i mig. Però és ara quan ha decidit posar fi.

Comentarios
Multimedia Diari