El comunicador científic Pere Estupinyà, pregoner de les Festes de la Cinta 2017

El comunicador i divulgador científic Pere Estupinyà serà l'encarregat de llegir el pregó de les Festes de la Cinta 2017 a la tradicional cerimònia que es celebrarà al Parc Municipal Teodor González el proper dissabte 26 d'agost

09 agosto 2017 09:23 | Actualizado a 10 agosto 2017 08:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El comunicador i divulgador científic Pere Estupinyà serà l'encarregat de llegir el pregó de les Festes de la Cinta 2017 a la tradicional cerimònia que es celebrarà al Parc Municipal Teodor González el proper dissabte 26 d'agost, i amb la qual -juntament amb la proclamació de pubilles i pubilletes- es dona el tret de sortida a les festes majors de la ciutat. 

Estupinyà, nascut a Tortosa el 1974, és llicenciat en química i en bioquímica, màster en nutrició i metabolisme, i va ser el primer ciutadà de l'Estat espanyol becat al Knight Science Journalism Fellowship del Massachusetts  Institute of Technology. Segons ell mateix es descriu, depenent del dia se sent escriptor, presentador de TV (ha treballat editant i presentant programes a TV3 i a RTVE), guionista, productor, consultor d'empreses i organismes internacionals, coach, i dins del món de la comunicació científica es defineix com a divulgador o com a periodista en funció del tractament donat al tema en qüestió.

Com a escriptor és l'autor de diferents llibres com "El lladre de cervells", "Comer cerezas con los ojos cerrados", "Rascar donde no pica" o "S=EX2", traduits a diversos idiomes i que han rebut excel·lents crítiques. Així mateix, escriu habitualment per a diferents publicacions, i fa conferències sobre ciència, motivació, benestar o sexualitat.

Per altra banda, la regidoria de Festes de l'Ajuntament de Tortosa es troba ultimant els detalls del programa de les Festes de la Cinta 2017, el qual serà difós en breu, però del qual n'han avançat alguns trets destacats, entre els quals cal fer esment de la presentació de la tercera Cucafera de la ciutat, que es farà durant el tradicional ban-cavalcada, i que ha estat recuperada recentment pel seguici festiu després de ser localitzada la seva estructura metàl·lica a l'antic Balneari del Porcar. També es destacable que el Coso Iris serà enguany retransmés en directe per la Xarxa de Televisions Locals.

Comentarios
Multimedia Diari