El concurs de garnatxes portarà 250 professionals

Els actes tindran lloc a Gandesa, Corbera d’Ebre, Batea, el Pinell de Brai, Tarragona i Barcelona

01 marzo 2018 11:31 | Actualizado a 01 marzo 2018 11:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

De l’11 al 14 d’abril se celebrarà el concurs Grenaches du Monde a la Terra Alta. Es tracta d’un dels certàmens internacionals dedicats al vi amb més projecció al món. 

L’edició d’enguany, la sisena, arriba per primer cop a Catalunya, a la DO Terra Alta. Es tracta d’una cita imprescindible per tastadors de prestigi i professionals del sector, amb gairebé 250 professionals que durant quatre dies tindran l’oportunitat de descobrir el territori i la seua expressió vitivinícola. Pel que fa a la participació dels cellers, es preveu que se sobrepassin les 800 mostres. 

El dia 11 se celebrarà un sopar a Barcelona al destacat restaurant Òpera Samfaina, al bell mig de les Rambles. Per al dijous hi ha prevista una visita a Tarragona, per comprendre també la seua relació històrica amb el vi. Tot seguit se celebrarà un dinar maridatge, acompanyat amb vins de diferents denominacions d’origen garnatxes catalanes. Després hi haurà l’exposició ‘Passatge de la garnatxa: de la matèria a l’ànima’. El sopar tindrà lloc a Le Meridien, un meravellós hotel situat al Vendrell i amb platja privada.

El divendres 13 d’abril tindrà lloc el tast de qualificació per part del jurat al Celler Cooperatiu de Gandesa. La resta del grup podrà aprofitar per fer una visita al poblat històric del Coll del Moro. El dinar se celebrarà al celler cooperatiu, a càrrec de l’Associació de Restauradors de la Terra Alta, amb un menú elaborat per tal d’harmonitzar amb els vins de la DO Terra Alta i vins dels països participants al concurs. La tarda del divendres consistirà en la celebració d’unes jornades tècniques al Celler Figueres de Gandesa, amb diversos ponents. A la nit el sopar serà al Restaurant de la Catedral del Vi del Pinell de Brai, a càrrec d’en Fran López, Estrella Michelin. 

El dissabte 14 l’acció es desplaçarà a Batea, quan se celebre al seu centre històric la Fira de Degustació de Vins DO Terra Alta amb música de jazz. El dissabte es gaudirà d’un dinar típic de la Terra Alta, a la Venta de Sant Joan, a Batea. Finalment el concurs finalitzarà al vespre amb una gran festa de cloenda on es lliuraran els premis a les millors garnatxes. L’acte i el sopar de gala seran a l’església del Poble Vell de Corbera.

Comentarios
Multimedia Diari