El conductor de l'accident de Freginals nega davant el jutge que s'hagués adormit

A principis de novembre, la jutge va arxivar les investigacions sense haver pres declaració al conductor de l'autocar, un fet que va sorprendre i indignar les acusacions particulars de les víctimes

19 mayo 2017 16:30 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El xofer de l’autocar que va patir un sinistre amb tretze estudiants d’Erasmus mortes la primavera de 2016 a l'autopista AP-7, al terme de Freginals, ha negat en declaracions davant el jutge aquest matí que la causa de l'accident fou que s’hagués dormit o que conduís sota els efectes de substàncies com alcohol o les drogues. El conductor ha respòs únicament les preguntes del seu advocat i ha detallat com va viure l’accident. “Ha explicat com se li va anar el vehicle i no el va poder controlar”, ha assenyalat l’advocat, Sergi Atienza. Els advocats de les acusacions particulars, al seu torn, no s’han volgut pronunciar sobre el cas.

La defensa del xofer ha lamentat la reobertura de la investigació. Entén que no hi ha cap element d’acusació per la qual es pugui mantenir oberta la causa. És per aquesta raó que Atienza demanarà quan sigui el moment oportú l’arxiu de la causa.

A principis de novembre, la jutge va arxivar les investigacions sense haver pres declaració al conductor de l'autocar, un fet que va sorprendre i indignar les acusacions particulars de les víctimes. L'home no havia pogut ser citat per motius de salut des de l'accident. La jutgessa argumentava la seva decisió en el fet que no s'havia constatat cap falla mecànica, la conducció havia estat estable i a la velocitat adequada, el test d'alcohol i drogues havia donat negatiu, no s'havia produït distraccions per la utilització de dispositius mòbils, i s'havien fet els descansos pertinents.

Ara bé, el nou magistrat que s’ha fet càrrec de la causa ha acceptat el recurs de reforma de l’acusació particular i ha reobert el cas amb la prioritat de prendre declaració al conductor de l'autocar. El jutge considera pertinents els arguments de les acusacions, que van subratllar la "gravetat" dels fets i la necessitat d'analitzar la responsabilitat del conductor com a professional. En aquest sentit, el jutge creu que calia esbrinar, amb la declaració al xofer de l'autobús accidentat a Freginals, si hauria pogut partir "fatiga, somnolència o estupor" i si en va arribar a ser conscient, abdicant de les seves cauteles professionals que havia de mantenir com a conductor, factors que podrien suposar "temeritat" en la seva actuació.

 

Comentarios
Multimedia Diari