El conseller de Territori i Sostenibilitat reclama l’acció unitària davant la regressió del Delta

Calvet visitava el territori ebrenc en motiu de les Festes de l'Arròs de Deltebre

18 junio 2018 09:37 | Actualizado a 18 junio 2018 09:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en el marc de la seva visita al delta de l’Ebre amb motiu de les Festes de l’Arròs de Deltebre, apuntava que la regressió del Delta és un «problema real» que requereix una acció coordinada i única dels diferents agents implicats.

Calvet reivindica que les administracions i entitats, com l’Estat, els ajuntaments, els consells comarcals, el Departament d’Agricultura i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, la gent de Medi Ambient, de Costes i la gent d’Urbanisme, el Parc Natural del Delta de l’Ebre, entre d’altres, tracten el tema de la regressió i duen a terme diferents accions que no acaben de ser del tot vàlides perquè no hi ha una unificació entre elles. 

«D’alguna manera hem de coordinar una mirada i una acció única», apunta el conseller com a mesura més adequada per tal de no endarrerir el procés de millora de la situació del Delta.

Per la seva banda, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, assegura que s’està buscant aquesta coordinació per poder, si tot va bé, al setembre o octubre d’aquest mateix any presentar alguna actuació potent per millorar aquesta problemàtica.

Una acció, per tant, coordinada entre els diferents agents, i a més a més, amb l’objectiu de buscar solucions a mitjà i llarg termini, i no accions puntuals per solucionar la situació de manera temporal. «Busquem accions concretes», remarca Soler.

A banda, l’alcalde apunta que es continua treballant en accions puntuals, com seria el cas de la reparació dels Calaixos de Buda, una actuació que forma part de les obres d’urgència davant l’avenç del mar pels temporals i la regressió.

Aspectes viaris
El conseller ha aprofitat la vista al Delta per tractar, d’aquesta manera, certs temes presentats com a necessitats del territori. Un dels aspectes tractats van ser les diferents afectacions en l’àmbit viari.

Calvet exigia per al territori de les Terres de l’Ebre l’aplicació immediata de les bonificacions per als vehicles pesants per circular al llarg de l’AP-7, i deixar d’aquesta manera lliure la nacional 340, carretera molt problemàtica per la gran quantitat de sinistres que es produeixen anualment.

En la mateixa línia, el consellar apuntava que en pocs dies estarà llesta la nova rotonda de Deltebre, acció de seguretat viària, que seguirà amb una nova proposta aquest any per construir-ne una segona a la cruïlla Pintor Sorolla, direcció Amposta i Tortosa, punt també d’alt risc viari. 

Comentarios
Multimedia Diari