El consistori de Santa Bàrbara estudia com aturar la planta de compostatge

El projecte, rebutjat pels veïns en una consulta popular diumenge, es troba ara pendent de la Ponència Ambiental

MARINA PALLÁS CATURLA

Whatsapp
Detall on s’ubicarà la futura planta de compostatge de Santa Bàrbara. FOTo: joan revillas

Detall on s’ubicarà la futura planta de compostatge de Santa Bàrbara. FOTo: joan revillas

Amb el resultat de la consulta popular celebrada el passat diumenge a Santa Bàrbara, que rebutja acollir la planta de compostatge projectada al municipi, l’Ajuntament planer treballa ara per recolzar aquesta posició i estudia ja quines al·legacions o recursos presentar al projecte. El resultat de la consulta, però, no és vinculant, i es va celebrar per conèixer l’opinió de la ciutadania.

L’alcalde Antonio Ollés explica que ara es respectarà el que l’equip de govern ja va expressar des del primer dia: «Vam dir que ens posaríem amb la postura més votada i així ho farem, de forma que intentarem frenar aquest projecte. Hem d’estudiar ara quines noves al·legacions o recursos es poden presentar», expressa. «Estem a l’espera de rebre l’informe integrat de la Ponència Ambiental, no sabem si serà favorable o no, si demanaran modificacions del projecte, però en qualsevol cas, estudiarem tot allò que sigui legalment possible per intentar aturar el projecte».

Així mateix, l’alcalde ha expressat que confia en els organismes competents per determinar si es compleixen totes les garanties ambientals per permetre la implantació de la planta. «Si veuen que tot està correctament i fan un informe favorable, crec que serà difícil aturar el projecte», reconeix.

La planta de compostatge, promoguda per l’empresa Ecompost de l’Ebre preveu tractar 25.000 tones anuals de gallinassa per convertir-les en compost orgànic comercialitzable per a l’agricultura ecològica. A preguntes del Diari, l’empresa ha declinat entrar a valorar el resultat de la consulta popular del diumenge, en què 448 persones van votar en contra del projecte.

«En relació a la consulta no farem cap comentari, ja que creiem que pertoca a l’Ajuntament», expressen des de l’empresa. «Però el procés administratiu està engegat des de fa anys. Ara ens trobem pendents de la Ponència Ambiental del Consell Comarcal. Si es favorable, l’Ajuntament ha de donar la llicència d’activitat».

Des de la plataforma veïnal contrària al projecte tenen clar que seguiran treballant amb les entitats ecologistes com Gepec o la plataforma Salvem lo Montsià per presentar al·legacions i recursos al projecte.

També enviaran al Síndic de Greuges els resultats de la consulta per fer visible la problemàtica que hi ha al poble.

Temas

Comentarios

Lea También