El convent de les Serves, nova residència d’estudiants a Tortosa

Les últimes monges que quedaven van marxar l’estiu passat i ara l’edifici, al centre de la ciutat, es convertirà en un espai per a universitaris

10 octubre 2018 09:41 | Actualizado a 10 octubre 2018 09:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El convent de les Serves de Jesús de Tortosa, que va tancar l’estiu passat per manca de relleu generacional, es convertirà en una residència d’estudiants. L’edifici compta amb una excel·lent ubicació al centre de la ciutat, al carrer Cervantes, just a la vora de la seu de la UNED i molt a prop de l’estació de Renfe.

Segons s’anuncia a la pàgina web de la Universitat Rovira i Virgili, ja que la gerència de la nova residència no ha volgut avançar més detalls al Diari, el convent s’ha reconvertit en una residència per a estudiants que ofereix 19 places, repartides en habitacions dobles, habitacions individuals i habitacions individuals amb bany. Totes les habitacions són exteriors.

A la residència, anomenada Residència d’Estudiants Tortosa Centre, s’hi inclouen tots els serveis com són les menjades de dilluns a divendres, la neteja, la bugaderia, les despeses de llum, aigua, calefacció i Wifi. 

Els espais s’han hagut de readaptar i rehabilitar per cobrir les necessitats dels estudiants amb nous mobles, capes de pintura i petits retocs. A més, l’edifici té sala d’estudi i sala de televisió, a banda de 400 metres quadrats de jardí i terrassa al seu interior, un dels grans punts forts d’aquesta residència, juntament amb la seua privilegiada ubicació a l’eixample de Tortosa.

L’edifici és d’un estil eclèctic propi de l’època amb trets neogòtics. El 1904 s’inicià l’expedient per a la construcció del convent al carrer Cervantes, llavors anomenat carrer de l’Estació. Els terrenys pertanyien a Josep Pons, el mateix de la fàbrica d’esclofollar arròs que es trobava just davant. L’espai el va comprar per a les monges Francesc Margenat, el qual va actuar com a benefactor. L’historiador i arxiver Jordi March va estudiar aquest convent i va localitzar el nom de l’arquitecte de l’edifici, anomenat Joaquín Rucoba Octavio de Toledo. La construcció del convent es va enllestir el 1906 i la capella, el 1908. 

Davant del gran potencial de l’edifici, en anunciar-se el tancament del convent la pregunta que molts veïns es van formular va ser quina nova funció podria tenir un espai d’aquestes característiques, i ja es va plantejar com seria d’idoni per a una residència d’estudiants o de gent gran o un alberg. Cal recordar que la residència que ara obre a la ciutat per a aquest curs, on encara queden places disponibles, se suma a la de Remolins i a la de la Simpàtica. 

Les Serves de Jesús van marxar de Tortosa l’estiu passat, després de 122 anys a la ciutat tenint cura de malalts i de la gent gran. Com ja va informar el Diari, la manca de relleu generacional obligà a marxar les sis germanes que quedaven al convent, amb una mitjana d’edat de 80 anys.

Comentarios
Multimedia Diari