El cranc blau busca entrar a les cuines internacionals

El comitè de cogestió de la pesca d’aquest crustaci, a les Terres de l’Ebre, elaborarà un pla de gestió per expandir-ne la comercialització

19 noviembre 2018 12:24 | Actualizado a 19 noviembre 2018 12:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El comitè de cogestió de la pesca de cranc blau a les Terres de l’Ebre busca ampliar el comerç d’aquesta espècie, amb l’objectiu de generar el màxim benefici en l’aprofitament del cranc blau i alhora tractar de contenir-ne l’expansió. «Es tracta d’una espècie que no es pot predicar i, per tant, l’única manera de contenir-ne la població és a través d’una explotació comercial per part de la flota professional, el màxim d’alta possible», apunta el director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, que afegeix que «es tracta d’una espècie comercial i preuada dintre del comerç internacional».

El comitè es va constituir la setmana passada a la Ràpita, i està format per representants de l’Administració, del sector pesquer, del món científic i del món ambientalista. Representants dels diferents àmbits involucrats i afectats en la invasió d’aquesta espècie, que busquen arribar a acords comuns i treballar conjuntament. Aquest comitè permet que tots els seus representants puguin decidir amb igualtat de condicions.

El primer objectiu és l’elaboració, en un màxim de 18 mesos, d’un Pla de gestió del cranc blau a les Terres de l’Ebre, que contindrà les mesures tècniques de regulació de l’activitat extractiva del cranc blau. Alhora, aquest pla integrarà un programa socioeconòmic adreçat fonamentalment a incrementar el valor afegit del producte i, conseqüentment, a millorar-ne la comercialització.

Espècie invasora
El cranc blau s’ha estès per tot el Delta i amenaça el cranc autòcton i altres espècies de marisc i peix. Actualment, els pescadors professionals de qualsevol modalitat poden capturar cranc blau amb els arts habituals autoritzats; el Departament d’Agricultura ha concedit també un centenar de llicències professionals per a la captura de cranc blau a les Terres de l’Ebre amb un art específic, i pròximament resoldrà autoritzacions per al litoral gironí.

Comentarios
Multimedia Diari