El ferit a l'encierro de dissabte continua ingressat

Va ser ferit per banya de toro i es troba hospitalitzat al Centro Hospitalario de Navarra

19 mayo 2017 22:21 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'home de 47 anys, J.R.G., i veí de l'Aldea (i no de Tortosa com s'havia informat erròniament en el part mèdic facilitat pel centre hospitalari) que va resultat ferit durant l'encierro d'aquest dissabte als San Fermines de Pamplona continua ingressat al Complejo Hospitalario de Navarra. Va resultar ferit per banya de toro a la cama en el tram de Telefónica, on es van viure els moments més tensos de la cursa d'aquest dissabte al matí. 

A banda, hi va haver cinc ferits més, un dels quals es troba greu, de nacionalitat estadounidenca, i dos han hagut de passar pel quiròfan.

L'home ferit aquest dissabte és un dels molts aficionats taurins de les Terres de l’Ebre que participen cada any en els Sanfermines. I és que aquests multitudinaris encierros són la meca dels aficionats als bous de carrer, no només del sud de Catalunya sinó d’arreu de l’Estat.

Un altre aficionat que estava ahir a primera hora del matí a Pamplona i va córrer a l’encierro és el jove alcalde de Paüls, Enric Adell, qui fa vora una dècada que participa cada any en aquesta festa.

Segons detallà al Diari, l’encierro de dissabte va comptar amb una gran afluència de gent que va dificultar la cursa dels corredors. «A aquest fet s’ha afegit que els bous eren d’una ramaderia que debutava i que els animals han resultat bastant complicats», comentà Adell.

De fet, es donà el cas únic que un dels bous del ramat, amb el nom de Curioso, es va aturar uns metres després de sortir i va girar cua, tornant cap als corrals en lloc de continuar corrent amb la resta dels animals; una situació que els més veterans no recorden que s’hagi produït en almenys vuitanta anys.

Adell reconeix que córrer els encierros en cap de setmana és més perillós que la resta de dies, per la gran afluència de gent, experta i també inexperta.

De les Terres de l’Ebre calcula que hi ha una cinquantena d’aficionats que corren de forma habitual, de pobles com Xerta, Paüls, Amposta, Masdenverge, Alcanar o Horta de Sant Joan.

A Pamplona es troben cada any amb aficionats d’altres punts de Catalunya, com ara Cardona, i també amb molts valencians. En lloc del tradicional vestuari en blanc i vermell dels Sanfermines, els aficionats ebrencs acostumen a portar samarretes de les seves respectives penyes taurines. Tots reconeixen que han tingut algun ensurt, amb cops i contusions, però res important que els faci renunciar a la seva afició a córrer davant dels bous.

 

Comentarios
Multimedia Diari