El festival ‘A Cel Obert’ obre i transforma els patis del nucli antic de Tortosa

Durant tot el cap de setmana el festival permet visitar les instal·lacions artístiques efímeres creades especialment per a deu edificis d’interès històric de la ciutat i del poble de Jesús

05 octubre 2019 10:47 | Actualizado a 05 octubre 2019 10:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fins a deu patis d’edificis històrics de Tortosa s’obren i transformen aquest cap de setmana amb les intervencions efímeres del certamen ‘A Cel Obert’. Les propostes d’aquest any, repartides entre el nucli històric de la ciutat i el poble de Jesús, tenen com a motiu comú «la passió». Des d’ahir divendres i fins a demà diumenge es poden visitar les instal·lacions, de forma gratuïta, per lliure o amb visites guiades, en horari de 10.30 a 14.00 i de 17.30 a 22.00 hores.

Al Pati del Palau Episcopal hi ha l’obra Fake Nature dels artistes convidats d’aquesta edició, Takk: un espai per a la producció arquitectònica centrat en el desenvolupament de projectes basats en la intersecció entre naturalesa i cultura, dirigit per Mireia Luzárraga i Alejandro Muiño. El seu treball ha rebut premis i reconeixements a nivell nacional i internacional.

De nou, l ’Escola d’Art de Tortosa ha cedit el seu pati, per tal que estudiants del curs d’Arquitectura Efímera de l’Escola d’Art de la Diputació de Tarragona a Reus hi instal·lin una obra desenvolupada des del mateix centre.

Al Pati del Museu de Tortosa hi ha la instal·lació col·laborativa realitzada per alumnes d’educació infantil, primària, secundària i batxillerat d’onze centres educatius. Des de fa tres edicions, l’Associació A Cel Obert dissenya i crea aquesta obra amb la intenció d’apropar l ’art al públic més jove i fer-lo partícip del festival. Segons destaca l’organització, més de 5.000 escolars ja han participat en aquesta iniciativa. 

La resta d’instal·lacions són les cinc obres seleccionades d’entre 75 propostes rebudes durant l a convocatòria del mes d’abril. Aquestes obres estan situades al Pati del Palau Montagut, al Passatge Franquet, al Pati de la Puríssima Concepció Victòria, al Pati de Sant Jordi i Sant Domènec i al Pati de Sant Jaume i Sant Maties. A més del pati de la Immaculada (Espai Immart) i el convent de les Carmelites Descalces, al nucli urbà de Jesús. 

El jurat d’aquesta edició del festival està format per Tere Arnal, presidenta del Col·legi d’Arquitectes Tècnics de les Terres de l‘Ebre; Pep Quilez, arquitecte de la junta de l ’ArquinFAD; Laia Beltran, periodista cultural de l’ARA i de Time Out Barcelona; i Maria Bernad, dissenyadora i cofundadora d’A Cel Obert. 

La clausura i el lliurament de premis tindran lloc demà diumenge a les 12.30 h al pati del Museu de Tortosa.

Comentarios
Multimedia Diari