Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El festival de curtmetratges en català VOC arriba a Móra d'Ebre

El teatre La Llanterna de Móra d'Ebre ha acollit la projecció de la dotzena de curmetratges.

Diari de Tarragona

Whatsapp
El teatre La Llanterna de Móra d'Ebre ha acollit aquest divendres la projecció de la dotzena de curmetratges.

El teatre La Llanterna de Móra d'Ebre ha acollit aquest divendres la projecció de la dotzena de curmetratges.

El teatre La Llanterna de Móra d'Ebre ha acollit aquest divendres la projecció de la dotzena de curmetratges participants al festival Versió Original en Català (VOC), organitzat per Òmnium Cultural.

És tracta d'un certamen que pretén premiar i incentivar la producció de cinema en català, atès que només el 3% de l'oferta cinematogràfica del país és en aquesta llengua, segons ha explicat Oriol Gracià, de la junta territorial d'Òmnium a les Terres de l'Ebre.

En total, han sigut 300 les produccions que s'han presentat en aquesta segona edició del VOC, la qual cosa significa un creixement significatiu respecte a la primera edició.

D'aquests tres centenars de pel·lícules, el jurat en va seleccionar nou de finalistes i altres tres en la categoria de videoblogs. El certamen atorgarà el premi del jurat i el premi del públic, per la qual cosa els assistents han pogut votar el film que més els ha agradat.

L'acte ha comptat amb la presència de Roser Sebastià, de la junta nacional d'Òmnium, i de Gerard Font, un dels alumnes de l'Institut Martí Franqués de Tarragona que ha participat en la realització del film 'Entre Pàndols i Cavalls', el qual ha quedat entre els nou finalistes.

Deu butaques del teatre de La Llanterna estaven ocupades per llaços grocs i els nom dels vuit consellers de la Generalitat empresonats i de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.

El públic també s'ha fet una foto demanant la llibertat dels presos polítics. En començar l'acte, Josep M. Prades, de la junta ebrenca d'Òmnium, ha llegit un manifest demanant-ne la llibertat.

Temas

Comentarios

Lea También