El fiscal demana 12 anys de presó per matar un home a Tortosa

L’agressor donà un cop de puny a la víctima, que caigué a terra i es colpejà el cap, quedant inconscient. Va morir 22 mesos després

20 septiembre 2020 07:30 | Actualizado a 22 septiembre 2020 08:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un home s’enfronta a dotze anys de presó per matar-ne un altre l’any 2016 a Tortosa. La víctima va morir quasi 22 mesos després de l’agressió. El judici, que es farà amb jurat popular, tindrà lloc aquest any a la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona.

L’escrit d’acusació del Ministeri Públic recull que l’agressió es va produir a les dues de la matinada del 4 de desembre de 2016 a l’exterior d’un pub situat al carrer Argentina, a la capital del Baix Ebre. El fiscal assegura que la víctima portava el seu mòbil a la mà en aparença d’estar fent fotos.

L’acusat, natural d’Argentina i amb antecedents penals –però no de delictes relacionats amb el que s’ha de jutjar– es va dirigir cap a la víctima donant-li un cop a la mà, de tal forma que li va fer caure el mòbil. Acte seguit li va donar un fort cop de puny al cap i una puntada de peu a la cama.

Com a conseqüència dels cops, la víctima va caure al terra d’esquena, colpejant-se el cap i va quedar inconscient. L’agressor va marxar ràpidament.

Com a resultat de l’agressió, la víctima va patir lesions consistents en hematoma intracraneal postcontusional. El mateix dia va ser traslladat a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. Al Servei de Neurocirurgia se li va practicar una intervenció quirúrgica, concretament una craniotomia fronto-parietal. Tanmateix, el pacient presentava una fractura a la mandíbula esquerra.

El ferit va romandre ingressat a la UCI fins el 10 de gener de 2017. Aquest dia va passar a una habitació de planta del mateix centre hospitalari fins el 9 de febrer, en què fou traslladat a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. L’home presentava un quadre residual d’una tetraparèsia espàstica i en un estat vegetatiu persistent (coma vigil), amb complicacions posteriors derivades del mateix.

Finalment, el 28 de setembre de 2018, quan la víctima tenia 40 anys, va morir per una encefalitis derivada del traumatisme inicial de l’agressió. El finat tenia com a únic familiar una germana.

La Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona, per una interlocutòria del 10 de juny de 2019, va acordar com a mesura cautelar l’ingrés a presó de l’acusat. Aquest serà jutjat per un delicte d’homicidi, pel qual se li demanen 12 anys de presó i el pagament d‘una indemnització de 50.000 euros a la germana de la víctima en concepte de responsabilitat civil.

Cinc operacions

El gener de 2017, quan la víctima estava ingressada a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, la seva germana Patricia apuntava al Diari que quan inicialment el van portar al Verge de la Cinta li van detectar un petit coàgul al cervell i que, davant la manca d’un neuròleg, al cap d’unes hores d’estar en observació el van evacuar a l’hospital tarragoní. Allí li van fer la primera de les cinc operacions en detectar-li una hemorràgia al cap –després va venir una segona craneotomia, dues operacions de traqueotomia i una cinquena al pulmó–. Llavors, els metges ja no eren optimistes que se’n sortís. Si ho feia, deien, quedaria en estat vegetatiu, com així va acabar passant.

Quan estava a l’UCI en coma profund se li va aconseguir treure-li la respiració artificial. Era una petita esperança dins la tragèdia que estava patint la família, perquè la majoria de metges no li donaven gaires esperances de vida.

L’agressor, de nacionalitat argentina, va ser detingut el dia de Nadal de 2016 al barri de Ferreries.

Comentarios
Multimedia Diari