El fiscal demana 21 mesos de presó per provocar un incendi a Tortosa

El sospitós tenia autorització per cremar restes de branques però no va adoptar les mesures preventives

15 agosto 2017 11:22 | Actualizado a 16 agosto 2017 09:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un home s’enfronta a 21 mesos de presó per haver provocat, involuntàriament, un petit incendi forestal al terme municipal de Tortosa el 24 d’abril de l’any passat. El fiscal també demana el pagament d’una multa de 5.400 euros així com el pagament de les despeses originades a la Direcció General de  Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat com a conseqüència de les tasques d’extinció. Unes despeses que s’hauran de determinar en la fase d’execució de sentència. El judici tindrà lloc al Jutjat Penal de Tortosa en una data encara per concretar.

L’escrit d’acusació del Ministeri Públic recull que l’acusat, de nacionalitat romanesa, va procedir a cremar restes agrícoles que es trobaven en una finca del paratge Coll de Rajolers, al terme municipal de Tortosa, una zona inclosa dins de l’Espai d’Interès Natural Serres de Cardó-Boix.

El processat disposava d’autorització col·lectiva per cremar restes de branques i vegetals procedents de treballs agrícoles. Però segons indica el fiscal en les seves conclusions provisionals, no va adoptar cap mena de mesura preventiva per evitar la propagació del foc a la vegetació propera, incomplint la norma que no es poden fer cremes a menys de 25 metres de la zona forestal. 

Vegetació propera

Cap a dos quarts de dotze de la nit el foc es va estendre cap a la vegetació propera. Tres dotacions terrestres dels bombers i dues patrulles dels agents rurals van anar cap a l’indret. Una hora més tard el sinistre es donava per apagar, tot i que durant el matí els bombers van seguir remullant la zona. La superfície forestal afectada va ser de 3.000 metres quadrats de zona arbrada i 5.000 de matolls. La zona calcinada era molt a prop de la carretera C-42, que va de l’Aldea a Tortosa.

L’incendi no va ocasionar danys ambientals ni va afectar cap parcel·la. Durant el judici, a part de l’acusat declararan com a testimonis dos agents rurals.

Comentarios
Multimedia Diari