El fiscal demana 43 anys de presó per calar foc al pis de l’exparella i el seu fill de 14 mesos a Amposta

Assegura que l’acusat va ruixar la porta amb gasolina i seguidament la va encendre

19 enero 2021 08:48 | Actualizado a 21 enero 2021 08:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tres delictes d’intent d’assassinat, un d’incendi i un més de trencament de condemna. Són les acusacions que pesen sobre un home sospitós d’haver intentat calar foc al pis de la seva exparella a Amposta, on havia també el fill de 14 mesos, a més a més de l’actual company sentimental d’ella. En total, el Ministeri Públic demana 43 anys i deu mesos de presó.

L’acusat és un ciutadà espanyol amb antecedents penals, però no d’aquest tipus. Una interlocutòria del 13 de desembre de 2019 del Jutjat d’Instrucció número 4 de Tortosa li prohibia apropar-se a menys de 300 metres o comunicar-se amb la seva exparella, amb qui tenia un fill en comú. Aquell mateix dia se li va comunicar al processat la mesura cautelar.

A les set de la tarda del 20 d’abril de l’any passat, l’acusat va anar al domicili de la seva exparella, situat en una tercera planta d’un bloc de pisos ubicat al carrer Felip II d’Amposta. Allí, a part de la dona vivia el seu fill i també el company sentimental d’ella. Els tres estaven quan es van produir els fets.

El fiscal relata que l’ara processat va ruixar la porta d’accés a l’habitatge amb gasolina. A continuació va calar foc al pis, provocant danys a dues de les portes. El fum va entrar en el pis de la dona, que va haver de refugiar-se en el balcó junt amb el seu fill, mentre que la seva parella intentava apagar el foc. A conseqüència d’això, aquest home va patir una intoxicació lleu per inhalació de fum.

Quatre dotacions de bombers es van traslladar al bloc per apagar les flames. El fiscal considera que el foc va posar en perill la vida de les tres persones que estaven dins del pis i també de la resta de veïns. Els pisos són propietat d’un home que, a més, és president de la comunitat de veïns.

Els danys

Els danys ocasionats així com els treballs de neteja han estat taxats en 4.878 euros, que la comunitat de veïns i el propietari reclamen. El mateix dia, els Mossos d’Esquadra van detenir el sospitós. El dia 23 va passar a disposició judicial i s’ordenà el seu ingrés a presó.

El fiscal demana 11 anys de presó per a cadascun dels dos delictes de temptativa d’assassinat –el de la dona i el seu fill, en apreciar l’agreujant de parentesc– i vuit per l’altre home que havia a la casa. A més a més sol·licita que durant 14 anys no es pugui apropar a menys de 300 metres dels tres.

Pel delicte d’incendi demana 13 anys i una ordre d’allunyament durant 14 anys de la seva excompanya i del seu fill. I finalment deu mesos de presó i dos anys d’allunyament respecte la seva exparella.

Com a responsabilitat civil es demana 50 euros per les lesions patides per l’home que havia al pis atacat, 4.878 euros pels danys a la comunitat de veïns i 12.000 a la dona i la seva parella pels danys morals.
 

Comentarios
Multimedia Diari