El fiscal demana dos anys i mig de presó per provocar un foc forestal a la Serra del Montsià

L'incendi, que va cremar sis hectàrees, es va iniciar per una crema mal apagada el 28 de febrer de l'any passat

19 mayo 2017 23:20 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La negligència d’un home a l’hora de no apagar bé una foguera que havia encès al terme de Freginals va causar un incendi forestal, que cremà pràcticament sis hectàrees de la zona protegida de la serra del Montsià. Així ho creu la Fiscalia de l’Audiència Provincial de Tarragona, que demana per a l’acusat, Miguel M. B., dos anys i mig de presó i multa de 5.400 euros per un delicte d’incendi forestal. A més a més haurà d’indemnitzar la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament de la Generalitat per les despeses ocasionades pel desplegaments dels bombers i dels mitjans materials.

L’acusat, segons consta en l’escrit d’acusació, el matí del 28 de febrer de l’any passat, va procedir a la crema de restes vegetals agrícoles procedents de la poda d’oliveres que es trobaven a la seva finca situada al paratge Vilarons, zona inclosa dins l’Espai d’Interès Natural (EIN) i Xarxa Natura 2000 de la Serra del Montsià, propietat de la Generalitat de Catalunya. Va abandonar la foguera al voltant de dos quarts d’una de la tarda, moment en què s’inicià l’incendi, sense trobar-se totalment apagada.

L’acusat tenia autorització administrativa per a la crema en una franja de 500 metres propera a zona forestal. Però segons el fiscal no va adoptar cap mesura preventiva per evitar la propagació del foc a la vegetació d’herba propera.

En les tasques d’extinció van participar quinze dotacions de bombers amb 59 persones, dos avions de vigilància i atac i un helicòpter, cinc unitats dels agents rurals, quatre mossos d’esquadra i tres membres del Gepif (Grup Especial en Prevenció d’Incendis Forestals).

El foc es va donar per controlat cap a dos quarts de cinc de la tarda i apagat, a dos quarts de deu del mateix dia després d’afectar una superfície forestal de 5,99 hectàrees, dividides en vuit parcel·les, una d’elles propietat de la Societat de Caçadors de l’Ebre.

 

Comentarios
Multimedia Diari