Un home, acusat de tenir animals abandonats

Els gossos bebien aigua contaminada i menjaven pollastres morts. Aquests, quan vivien, caminaven per entre 5 i 10 cm d’excrements

12 abril 2021 08:45 | Actualizado a 12 abril 2021 16:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les aus caminaven per entre cinc i deu centímetres d’excrements, els gossos estaven plens de paparres i puces, a més de menjar pollastres morts. És només part del panorama que es van trobar els agents dels Mossos d’Esquadra quan, a requeriment del Jutjat, van anar a una finca de les Cases d’Alcanar a inspeccionar-la. Ara, la Fiscalia demana un any de presó per al propietari com autor d’un delicte de maltractament animal. A més, durant tres anys no podrà exercir professió, ofici o comerç que tingui relació amb els animals, ni tampoc en podrà tenir. Finalment, el Ministeri Públic sol·licita el decomís dels animals que tenia així com també dels efectes intervinguts.

El processat, un ciutadà espanyol sense antecedents penals, era el propietari de cinc gossos –que portaven xip–, onze aus de corral –sis gallines, tres ànecs, un gall i una oca– i una cabra. Tenia els animals en una finca situada al camí Virol.

Durant uns inspecció realitzada pels Mossos el 25 d’abril de 2019, es va poder comprovar que les aus de corral residien entre els seus propis excrements i estaven obligades a caminar entre els mateixos, sent aquests d’una capa d’entre cinc i deu centímetres de gruix. Per la seva part, la cabra no tenia ni alimentació ni beguda. Els gossos bevien aigua contaminada de color verdós. S’alimentaven de pollastres sencers morts, vivint entre els seus propis excrements i orins. Estaven plens de paparres i puces en diferents estats evolutius, al pavelló auricular, zona del cap i dorsal. Un d’ells, segons l’informe veterinari, presentava conjuntivitis ocular unilateral.

Tres dels gossos estaven lligats amb cadenes fixes d’un metre i mig, impedint la seva mobilitat de manera quasi absoluta, existint condicions de salubritat i d’higiene molt deficients, «afectant greument la vida i la salut dels animals».

El cas arribarà a judici en un dels dos Jutjats del Penal que hi ha a Tortosa.
 

Comentarios
Multimedia Diari