El fiscal investiga l’alcalde de la Ràpita pel ‘cas 1-O’

El Ministeri Públic també involucra, a més de Caparrós, el primer tinent d’alcalde Salvadó

23 enero 2019 11:25 | Actualizado a 24 enero 2019 11:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fiscalia de Tarragona ha demanat al jutjat d’instrucció número 4 d’Amposta que investigui l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, i el primer tinent d’alcalde, Albert Salvadó, per la seva possible implicació en l’obertura i en la reobertura del punt de votació de l’1-O al municipi, ubicat al pavelló firal.  

A l’escrit es demanaria que s’obri una peça separada i que se’ls citi a declarar. A final de desembre, la fiscalia va remetre el cas de Caparrós al jutjat d’Amposta, que ja tenia diligències obertes per la jornada del referèndum. 

La setmana passada Fiscalia arxivava les investigacions contra els alcaldes de Reus, Carles Pellicer; Amposta, Adam Tomàs; Torredembarra, Eduard Rovira; Deltebre, Lluís Soler; i Cunit, Montserrat Carreras. En la resolució d’arxivament, reconeixia que no ha pogut acreditar que els batlles efectuessen cap actuació, «positiva o omissiva», que incidís en l’obertura de centres municipals durant la jornada. Per contra, va decidir mantenir la causa oberta en el cas de la Ràpita. 

Es demana que s’obri una peça separada i que se’ls citi a declarar davant del jutge

En referència a les informacions sobre la causa oberta per l’1-O, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, valorava la setmana passada: «Davant les notícies publicades als mitjans només puc dir que no he rebut cap notificació per part dels estaments judicials sobre en quin punt es troba la causa oberta contra mi pel referèndum de l’1 d’octubre; amb tot, mantinc el convenciment que aquella va ser una jornada de participació democràtica del poble rapitenc, del poble català, i que votar no és un delicte. Per tant, seguiré ferm i seré treballant pel benestar de la gent de la Ràpita, fins a conèixer i poder valorar quina sigui la decisió judicial definitiva». 

Ara els dos edils d’ERC podran ser citats a declarar pel jutge. «Si confirmen la causa de l’amic Salvadó, no és una bona notícia. Ara volen seguir fent-nos mal», ha valorat Caparrós a les xarxes socials.

Comentarios
Multimedia Diari