El fiscal recorrerà la sentència de la xarxa de pederàstia de Tortosa

Considera que són delictes diferents i no només un de continuat. L’Audiència condemnà els quatre processats a 96 anys de presó en total

05 mayo 2020 09:08 | Actualizado a 07 mayo 2020 09:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La sentència de l’Audiència Provincial de Tarragona que condemnava els quatre membres d’una xarxa de pederàstia assentada a Tortosa a un total de 96 anys de presó arribarà finalment al Tribunal Supremo. La Fiscalia té intenció de presentar un recurs de cassació. Per la seva part, una de les defenses ja ho ha fet. 

Fa dues setmanes, la Secció Quarta de l’Audiència Provincial de Tarragona donava a conèixer la sentència contra els quatre homes que van poder ser jutjats. Els altres tres, i suposats caps de la trama, van fugir mentre se celebrava el judici. 

La Fiscalia demanava per als quatre processats –que estan en presó preventiva- 3.700 anys de presó en total. Considerava que cadascuna de les víctimes –més d’un centenar- era un delicte. Però el criteri de l’Audiència Provincial ha estat diferent i considera els fets un delicte continuat, per la qual cosa la pena és d’un total de 96 anys de presó i pagar una indemnització de 279.000 euros a una trentena de víctimes. 
 La banda captada nens i nens –alguns sota la tutela de la Generalitat –tant a la zona del Baix Ebre com a Espanya i el món per sotmetre’ls a pràctiques sexuals i també a gravar-los. Aquestes cintes eren distribuïdes a pedòfils. 

El Ministeri Públic ha demanat a l’Audiència Provincial un aclariment en considerar que hi pot haver alguns errors a la sentència, que consta de 426 folis. En aquest sentit, segons va apuntar al Diari el fiscal en cap Xavier Jou, hi ha algun problema en la correlació de fets. També n’hi ha algun on posa que va ocórrer el 2019 quan en realitat hauria de posar 2009. També fa referència algunes indemnitzacions, però sense dir a qui van destinats els diners.

Quan la Secció Quarta emeti la interlocutòria d’aclariment, la Fiscalia «molt probablement», recorrerà la sentència davant el Tribunal Supremo. Jou afirma que «és molt discutible –la interpretació de l’Audiència Provincial– ja que es tracta de béns jurídics personals. I en aquest sentit hi ha jurisprudència del Supremo». 

Si només hi hagués recurs del Ministeri Públic hauria de ser la Fiscalia del Tribunal Supremo qui decidís si hi ha base o no per presentar el recurs de cassació. Però com que un dels advocats defensors ja l’ha presentat, vol dir que finalment haurà de ser l’alt tribunal qui tingui la darrera paraula.

La sentència recull que durant un període de temps aproximat, comprès entre el segon trimestre del 2008 i juliol de 2016 (data en què es va produir la detenció dels tres acusats), van dur a terme una sèrie de conductes destinades a contactar amb joves d’edats compreses entre els onze i els disset anys. Els convencien, mitjançant l’oferiment de petites quantitats de diners o regals perquè participessin en l’elaboració de reportatges fotogràfics i audiovisuals en què els acusats feien posar als joves nus (portant a vegades peces fetitxistes que ells mateixos els proporcionaven) realitzant diverses conductes de caràcter sexual. 

Comentarios
Multimedia Diari