El govern de Deltebre vol invertir 6 M€ en millorar la imatge del municipi

05 diciembre 2017 11:02 | Actualizado a 05 diciembre 2017 11:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’equip de govern del PDeCAT de l’Ajuntament de Deltebre ha presentat el pressupost 2018 que es portarà a aprovació al plenari previst avui, on no té la majoria dels vots. El pressupost ascendeix a 17 milions d’euros, un 20 per cent més que enguany.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha detallat que «estem davant d’un pressupost expansiu, que s’encamina en la línia de complir amb els objectius del present mandat i establir les bases del Deltebre del futur».

En aquest full de ruta, el govern diu que prioritza totes aquelles actuacions orientades en la millora de la imatge de poble. «La nostra aposta per la millora de la imatge del municipi és més que tangible i dóna resposta a les inquietuds que els ciutadans ens plantegen sobre aquesta qüestió». 

Així, si bé aquesta partida d’enguany està pressupostada globalment amb 3,5 milions d’euros, el proper any assoleix els gairebé 6 milions d’euros.

Els comptes municipals inclouen actuacions encaminades a la neteja del nucli urbà, del manteniment de zones verdes, de la neteja de platges, la neteja de desaigües, així com amb inversions com l’arranjament de diferents carrers, l’adequació de l’espai de Mobles Delta amb el projecte Colors del Delta, el soterrament de línies elèctriques, la construcció de la rotonda del carrer Girona, la finalització de l’enllumenat del Passeig del Riu, l’ampliació del cementiri, etc.

A banda d’aquestes inversions, cal destacar les obres d’adequació del Complex Esportiu Municipal –que ascendirà a gairebé 700.000 euros–l’acabament del Pavelló Fluvial, un centre d’exposicions que complementi el centre cultural de la Biblioteca Delta de l’Ebre i les obres de Riumar en la seva tercera fase, entre altres.

Polítiques socials
Paral·lelament a la imatge de poble, el pressupost també repercuteix amb la revalorització eco-nòmica, que augmenta en un 62%, i en les polítiques socials. Pel que fa a la primera partida, es realitzarà un Pla de Revalorització Econòmica que permeti encaminar Deltebre cap a l’impuls de la seva economia. 

Alhora, també se seguirà impulsant el turisme, per impulsar la DeltaFira, les jornades gastronòmiques, i per fomentar les bases d’incentius per a la dinamització econòmica i ocupacional al municipi, en funcionament des d’aquest any.
Pel que fa a la segona, la partida de polítiques socials augmenta en més d’11.000 euros en relació al 2017 i un 130% en relació al pressupost del 2015. 

En aquest punt, se seguirà apostant per les bases de tributs socials, que afavoreixen anualment a unes 300 famílies, les bases d’urgència social i per la inserció laboral. En relació a la dotació de cohesió social, augmenta en un 6% i focalitza la seva mirada amb tot el conjunt d’activitats «que permeten enlairar Deltebre des de totes les seves vessants». 

Per realitzar totes aquestes actuacions, es preveu un préstec de 650.000 euros. Encara que finalment aquest s’acabi materialitzant, això no impedirà que l’endeutament de l’administració segueixi disminuint, s’afirma. Es preveu una ràtio d’endeutament del 58.22%, gairebé un 30% menys que l’any 2015.

Comentarios
Multimedia Diari