Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El govern de Tortosa presenta 175 mesures en un pla de reactivació

Arrenca l’Oficina Covid de Tortosa, per atendre i resoldre els tràmits

REDACCIÓ

Whatsapp
Terrasses al centre de Tortosa plenes de clients, fa uns dies.FOTO: JOAN REVILLAS

Terrasses al centre de Tortosa plenes de clients, fa uns dies.FOTO: JOAN REVILLAS

La crisi sanitària generada per la pandèmia de coronavirus ha comportat una crisi econòmica i social que ja ha començat a donar les primeres mostres. Per contribuir a revertir-les, des del primer moment l’Ajuntament de Tortosa ha implementat tot un seguit de mesures per fer front a la situació. Totes les mesures fetes, així com d’altres que s’estan aplicant o que està previst implementar en les pròximes setmanes, formen part del Pla de Reactivació Econòmica i Social.

El document conté fins a 175 accions, tot i que l’alcaldessa Meritxell Roigé ha assenyalat que «en tractar-se d’un document viu està obert a que se’n puguen anar incorporant de noves» per respondre a les necessitats que es puguen presentar durant el procés de retorn a la normalitat. A més, ha apuntat que el cost econòmic per a l’Ajuntament s’estima en més de 3 milions d’euros, ateses les inversions fetes, les bonificacions econòmiques establides o la pèrdua d’ingressos directes que ja s’han produït. Meritxell Roigé ha subratllat que l’estat econòmic de l’Ajuntament, amb un romanent de tresoreria de 6,2 milions d’euros fruit de la gestió dels recursos duta a terme durant els últims anys, «ens permet disposar d’una millor situació per afrontar aquesta crisi, a diferència del que va passar amb l’anterior crisi econòmica del 2008».

El ple extraordinari d’avui té previst dur a aprovació diverses modificacions pressupostàries per fer front a les conseqüències de la Covid-19, i també se n’inclouran al ple ordinari de juny. També s’ha fixat un nou calendari fiscal, per ampliar els terminis de pagament dels impostos en 2 o 3 mesos, i s’han inclòs noves exempcions de pagament, com les de la taxa d’ocupació de la via pública a les parades dels mercats ambulants dels dilluns i dels dissabtes. Així mateix, s’ha agilitzat al màxim el pagament de factures.

El pla inclou mesures econòmiques; socials i per al benestar de les persones; d’impuls al comerç; al turisme; a la cultura o a l’esport, entre d’altres. Una de les novetats és la creació de l’Oficina COVID de Tortosa, on s’atendran les consultes i tràmits de la ciutadania en relació a les ajudes establides arran de la crisi. L’oficina està en funcionament, amb el telèfon 977440901 i el correu oficinacovid@tortosa.cat.

Temas

Comentarios

Lea También