El govern de Tortosa vol tirar endavant el projecte d'ampliació de l'auditori i el tornarà a portar a ple

Es presentarà una primera amortització del deute i la pluriannualitat de l'obra

26 septiembre 2019 10:42 | Actualizado a 26 septiembre 2019 11:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Tortosa de dimarts va denegar la contractació d’una operació d’endeutament a llarg termini per al finançament de les obres d’ampliació del teatre auditori Felip Pedrell. El projecte (d’1,7 milions d’euros) només va comptar amb els vots a favor de Junts i el PSC, mentre que la resta de grups municipals (Movem, ERC, Cs i CUP) hi van votar en contra. D’aquesta manera, la construcció d’una tercera sala queda paralitzada en la fase de redacció del projecte executiu, que està redactant l’equip d’arquitectes que va guanyar el concurs d’idees.

Davant d'això, aquest dijous l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha expressat la voluntat del govern de poder executar el projecte d'ampliació i el tornarà a portar a ple dijous que ve, amb l'opció de generar crèdit sense fer un endeutament, portant al ple una primera amortització del deute (de 300.000 euros) i la pluriannualitat de l'obra. "La ciutat no té perquè esperar al capritx dels altres", ha expressat. A final d'any hi haurà una altra amortització. 

I és que els grups de l'oposició van argumentar que no hi havia hagut prou consens en la redacció d'aquest projecte, però l'alcaldessa ho ha desmentit, ja que el projecte d'ampliació havia passat "per dos juntes de portaveus, per comissions específiques, i fins i tot l'arquitecta va rebre a tots els grups per explicar-los els detalls".

El procés de l'ampliació del Felip Pedrell va arrancar al juliol del 2018 amb l’aprovació de la modificació pressupostària per iniciar la redacció del projecte, que va comptar amb els vots a favor del govern municipal (Junts+ERC) i les abstencions de la resta de grups. L’informe elaborat pels serveis tècnics de Cultura determina la necessitat d’ampliar l’equipament atès que és ocupat un total de 250 dies al llarg de l’any per entitats, associacions, escoles o altres actors culturals o socials que demanen poder utilitzar l’espai, fet que de vegades no és possible per la saturació existent. 

A més a més, recorda que al 2021 Tortosa exercirà com a Capital de la Cultura Catalana, motiu pel qual el nombre d’esdeveniments culturals a la ciutat serà més destacat.

Comentarios
Multimedia Diari