El govern de l'Ametlla xifra en 50 milions d'euros el deute municipal

El govern republicà de Jordi Gaseni es mostra molt preocupat per aquesta herència de CiU i està buscant possibles solucions

19 mayo 2017 22:08 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar acumula un endeutament de fins 50 milions d’euros, cosa que el converteix en un dels municipis més endeutats d’Espanya. El nou govern republicà amb Jordi Gaseni al capdavant s’enfronta a aquesta herència de l’anterior govern de CiU.

Aquesta xifra astronòmica és el resultat de la suma del deute bancari de 18 milions, dels 8 milions de la residència d’avis que a dia d’avui està tancada, dels 8 milions de factures impagades, dels 10.500.000 d’euros de la companyia d’aigües Aqualia, dels 1.200.000 d’euros de l’empresa concessionària del servei elèctric FCC, més el resultat de sentències, amb interessos, que arriben fins vora uns 4 milions més.

«I cada dia van apareixen noves xifres. Encara les estem estudiant i hem de veure què passa aquestes properes setmanes perquè, per exemple, ens hem trobat una sentència perduda de la setmana passada, de més de 400.000 euros», explica al Diari l’alcalde de la Cala, Jordi Gaseni. «Hi ha deutes comercials, obligacions amb empreses, factures fora de termini a proveïdors, obligacions amb empreses concessionàries...», enumera Gaseni. «Des de l’oposició teníem coneixement d’un deute important, però pensàvem que es tractava de 35 milions, no d’aquesta xifra tan gran».

L’alcalde assegura que per al poble, amb tot, no ha sigut una sorpresa. «I volem explicar-ho tot fil per randa. Ens agradaria d’aquí un parell de mesos fer un balanç més exhaustiu. No només dels números sinó també de les solucions».

En relació amb les poques solucions que brinda una situació tan complexa com aquesta, el govern vol descartar l’augment d’impostos perquè es van incrementar fa poc temps. «Cal trobar un finançament, allargar el deute en aquelles operacions que tenim concretes i intentar vendre patrimoni que s’ha generat i que ha estat sobrevalorat».

Així mateix valora el panorama Antonio Espuny, regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar i primer tinent d’alcalde: «Malauradament, aquest endeutament de 50 milions suposa un endeutament per habitant de vora 6.000 euros. Estem treballant per intentar solucionar aquesta situació i portar l’Ametlla de Mar a bon port».

Comentarios
Multimedia Diari