El govern valencià estudia dur al TC la Llei d'aigües de l'Aragó perquè és 'una argúcia per blindar l'Ebre'

El vicepresident i conseller d'Agricultura considera que el govern aragonès assumeix competències de l'Estat

19 mayo 2017 23:47 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El vicepresident i conseller valencià d'Agricultura, José Ciscar, ha avançat aquest dijous que impulsarà la presentació d'un recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei d'aigües i rius de l'Aragó. Així ho ha dit en roda de premsa després de rebre la medalla d'or del sindicat de regants de l'aqüeducte Tajo-Segura pel seu suport a aquesta infraestructura. Ciscar ha considerat que la llei és "una argúcia per blindar l'Ebre" i ha dit que és "il·legal i inconstitucional perquè assumeix competències de l'Estat". El vicepresident també ha remarcat davant els regants que el seu govern continua "treballant i reclamant un nou Pla Hidrològic que solucioni definitivament el dèficit d'aigua"-

 

En aquest sentit ha dit que els plans hidrològics de demarcació aprovats en 2014 "posen de manifest que, tot i la garantia del transvasament Tajo-Segura, les demarcacions del Segura i del Xúquer tenen un dèficit conjunt de 725 hm3 per any (480 al Segura i 245 al Xúquer) ". Així, José Ciscar ha defensat "la posada en marxa immediata" d'un nou Pla Hidrològic Nacional, incloent "els transvasaments i les connexions entre conques que siguin necessàries".

 

Segons ha dit el transvasament Tajo-Segura "és una infraestructura estratègica per a Espanya que permet regar 135.000 hectàrees i mantenir més de 100.000 llocs de treball i que aporta més de 2.300 milions d'euros al PIB d'Espanya i garanteix el proveïment a 2'5 milions de persones en 73 municipis de Múrcia, d'Alacant i d'Almeria".

 

Ciscar ha precisat que "a la província d'Alacant depenen del Tajo-Segura 50.000 hectàrees de cultius, el que suposa més de la meitat del regadiu alacantí, i 34 municipis, incloent la capital de la província i els municipis amb major població, com Elx, Oriola, Torrevella, Sant Vicent del Raspeig".

Comentarios
Multimedia Diari