El grup de Quico el Célio torna a Tivissa

Les festes del municipi, coincidint amb Sant Jaume, mantenen activitats habituals i tradicions i n’afegeixen de noves 

11 julio 2018 11:18 | Actualizado a 11 julio 2018 11:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les festes majors de Tivissa enguany disposen d’una actuació especial. Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries són els convidats esperats tenint en compte el 26è aniversari del grup de folklore i els gairebé 20 anys que portaven sense venir. 

Un altre acte emotiu de la festa és l’Homenatge als avis i àvies. Se’ls repartirà un ram de flors i uns bombons i als que compleixen 80 anys aquest 2018, se’ls dedicarà una placa commemorativa. A l’acte, hi col·labora l’Ajuntament, l’Associació de Jubilats i l’entitat AVET (Associació de Veïns de l’Esperança de Tivissa). «Es una manera d’agrair la seva trajectòria i dedicació i el seu amor incondicional envers tots nosaltres», exposa la regidora de festes, Montse Pagès.   

Els correfocs es fan al nucli antic i es desenvolupa pels carrers estrets que aporten cert encant

En el ventall de l’oferta cultural es considera tradició per excel·lència el correfoc, juntament amb la dansa i les sardanes de la Cobla Mirantfont a la Baranova. En quan als correfocs, Els Diables de Sant Andreu fa 23 anys que duen l’espectacle al territori. Aquest correfocs difereixen de la resta atès que no consideren l’espectador com a mer observador sinó que l’inclouen; el fan partícip. L’activitat es realitza al nucli antic i es desenvolupa pels carrers estrets que aporten cert encant. «És divertit ja que l’exhibició combina la dansa i la música». 

El circuit Segway i l’animació ‘Tumàcats’

Tumàcats és l’espectacle escollit per als infants. Pagès comenta «la voluntat de l’ajuntament d’aconseguir una funció per als petits diferent de l’any anterior».

En referència al Segway, Pagès ha explicat que la idea parteix d’una experiència personal. Va proposar l’activitat a la comissió de festes i la van incloure al programa. Una tarda el circuit es bastirà d’obstacles i, les altres, la pista del poliesportiu comptarà amb sis segways per poder gaudir d’aquesta nova vivència.

Actes destacats

Dia 20 de juliol
22.30 h. Gegants a la Fresca a la plaça Mestre Cabré.

Dia 22 de juliol
21.00 h. La pedalada popular l’organitza el grup de BTT. Fa cinc anys que participen.

Dia 27 de juliol
17.30 h. L’Associació de la Petanca organitza la Tirada de Petanca, instaurada des de l’inici.

Dia 29 de juliol
11.00 h. El Tobogan és una de les activitats novelles de l’any passat que van tenir més èxit. 
18.30 h.  Cursa popular Participen des de pares i mares amb  nadons com joves i persones de 80 anys. 

Cada nit
23.30 h. La música i ball. Festa Imagina Ràdio, l’orquestra Centauro, la banda Welcome Band, la Xaranga, la Discomòbil, el conjunts Belle Epoque i Nova Saturno i les Havaneres Penjats de l’ham.
 

 

Comentarios
Multimedia Diari