El judici contra l’alcalde Paco Gas es reprendrà al mes de juny

Els agents de la Guàrdia Civil van declarar ahir des de les comandàncies policials

12 abril 2021 16:20 | Actualizado a 12 abril 2021 17:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El judici contra l’alcalde de Roquetes, Paco Gas, es reprendrà el proper 15 de juny. El batlle està acusat d’un delicte de desobediència a l’autoritat per haver deixat col·legis per realitzar el referèndum de l’1 d’Octubre, haver-se identificat com a responsable dels centres electorals i dient a les persones com havien de votar. L’alcalde afronta un any i tres mesos d’inhabilitació i més d’11.000 euros de multa.

El judici va tenir lloc ahir al jutjat penal de Tortosa, però no va poder-se concloure al llarg de la jornada perquè la defensa de l’alcalde de Roquetes va detectar «un defecte» de forma, ja que els agents de la Guàrdia Civil estaven declarant, telemàticament, des de les comandàncies policials. «No hi havia cap mena de garantia que aquella persona fos l’agent que s’havia identificat en la instrucció», va explicar després l’advocada de Paco Gas, Anna Nadal.

L’alcalde va lamentar a la sortida del jutjat que el judici s’haja d’allargar, pel desgast personal que suposa, i que els agents de la Guàrdia Civil no hagin anat a un jutjat «a fer el que havien de fer». Gas va considerar que el seu judici i també el que tenen pendent de data l’alcalde i el tinent d’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós i Albert Salvadó, se situa dins de la «causa general contra l’independentisme». I és que Roquetes i la Ràpita van ser els dos municipis de l’Ebre on la Guàrdia Civil va carregar contra els votants l’1-O.

«Ens fan pagar la incidència de l’independentisme en les nostres poblacions. S’ha triat i s’ha planificat la intervenció. No en van tenir prou amb el mal físic que van provocar sinó que el seu fracàs absolut, perquè no van aturar les votacions, ens el fan pagar i ens ho faran pagar per molt de temps», va declarar el batlle ahir al migdia.

L’alcalde Paco Gas va acudir ahir a primera hora del matí als Jutjats de Tortosa acompanyat per desenes d’alcaldes del territori i representants polítics que van recolzar-lo i acompanyar-lo fins el jutjat.

«Vull agrair-vos a totes i tots el vostre suport, que és molt important per a un dia com aquest», va declarar. «No podem oblidar la gent que està a la presó i a l’exili. El d’avui és un pas més per avançar en aquest procés que entre tots hem de guanyar. Però això d’avui meu és insignificant comparat en el que estan patint els que estan a la presó i a l’exili. És en tot cas un acte més de represió i venjança cap al procés que va iniciar Catalunya fa uns quants anys i que algun dia aconseguirem culminar. La represió no ens ha de fer aturar. No ens ha de fer temor passar pels jutjats perquè tenim la raó i el dret a poder elegir el nostre futur».

L’alcalde Gas va entrar al jutjat amb els aplaudiments i crits de suport de les persones que el van acompanyar i amb el puny aixecat va cridar: «Visca Catalunya!».

«És difícil entendre el que està passant. La repressió no pot soportar-se de manera indefinida. L’alcalde té tot el nostre suport», va declarar per la seua banda el president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, Alfons Montserrat.

Gas és el tercer batlle que s’asseu a la banqueta dels acusats per la votació del 2017. L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan (Junts) va ser absolta, i l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé (ERC) va ser inhabilitat quan era conseller Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.

Precisament Solé va acompanyar també ahir a Gas, lamentant que el judici a l’alcalde de Roquetes «és un capítol més de la causa general contra l’independentisme amb milers de represaliats i alguns ja sentenciats». Solé va destacar especialment la «trajectòria impecable» de l’alcalde roquetenc.

Comentarios
Multimedia Diari