El jutge aixeca les mesures cautelars contra les 'tientes' d'Alfara de Carles

L'aixecament de l'ordre decretada el 2013 permetrà a les ramaderies oferir de nou l'activitat taurina davant de públic

19 mayo 2017 22:15 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un Jutjat de Barcelona ha aixecat la suspensió cautelar contra la celebració de les tientes o proves de bravura dels bous davant de públic que se celebraven al municipi d’Alfara de Carles fins a la suspensió decretada el setembre de 2013.

Els advocats d’una de les ramaderies afectades ha comunicat la decisió judicial, que obre la porta a celebrar de nou aquests esdeveniments, molt ben rebuts per grups de turistes, sobretot estrangers en els últims anys. La Generalitat de Catalunya hauria presentat un recurs d’apel·lació per aixecar la suspensió a finals del mes de juny.

Àngela Mur, propietària de la ramaderia Mur, ha rebut l’anunci amb satisfacció. «Estem contents i agraïts. Ens genera tranquil·litat perquè ens treuen el mur judicial que teníem aixecat i que ens ha congelat els ingressos», assegura al Diari.

Ara bé, després de 22 mesos i set dies de prohibició, precisa Mur, reiniciar l’activitat davant del públic no serà fàcil. Per una banda, lamenta, el turisme rus, molt interessat en aquesta activitat taurina ha disminuït molt la seva presència a la Costa Daurada, el seu lloc de procedència. D’altra banda, la demanda de l’aficionat de les Terres de l’Ebre i zones properes també ho ha fet. «No serà fàcil tornar a començar però ho intentarem», explica la propietària, que disposa d’un restaurant dins el complex vinculat a l’activitat ramadera.

L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre s’ha felicitat per la decisió judicial que obre la porta a organitzar de nou d’activitat.

Per a turistes russos

La tienta és la prova de bravura d’un bou. A dues ramaderies d’Alfara es van començar a fer ara fa uns anys amb presència de turistes, majoritàriament russos.

Les explotacions van suspendre l’activitat el setembre de 2013 per ordre del jutge, com a mesura cautelar davant la sentència del Contenciós Administratiu núm. 17 de Barcelona, que considerà que es tracta d’espectacles que simulen les corrides però sense mort de l’animal, i que contravenen la llei catalana de protecció dels animals. El jutge va decretar la suspensió cautelar a l’espera d’una resolució definitiva –encara pendent– sobre si s’adaptava o no a l’actual llei de protecció dels animals, que impedeix els espectacles amb animals. La denúncia fou presentada per Anna Mulà i Magda Oranich, membres de la Comissió de Drets dels Animals del Col·legi d’Advocats de Barcelona.

Comentarios
Multimedia Diari