El jutge suspèn l'enderroc dels 32 apartaments del cas Turov d'Alcanar

Fa sols un mes que es van adjudicar les obres de l'enderroc

19 mayo 2017 15:56 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Quan fa poc més d’un mes que l’Ajuntament d’Alcanar va adjudicar les obres d’enderroc dels 32 apartaments Turov a l’empresa Rigel Over SL per un import de 109.600,41 euros (IVA exclòs), ara el jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona ha emès una providència en què acorda la suspensió cautelar de l’enderroc, tal com demanaven els propietaris dels habitatges.

«La suspensió cautelar hi és però encara no tenim l’auto del jutjat», explica l’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, al Diari. «Tenim una suspensió temporal de l’execució, però això tant pot durar dies com mesos, és una suspensió temporal que es pot resoldre en poc temps o que pot allargar-se encara més».

Els 32 habitatges unifamiliars construïts el 2004 al carrer Bugambíl·lia d’Alcanar-Platja van ser sentenciats el 2006 pel jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona que declara nul·la la llicència d’obres atorgada a la mercantil Turov SL per permetre construir 32 habitatges en una parcel·la on només se’n podien construir nou i n’ordena l’enderrocament.

El 2015, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va desestimar definitivament els recursos presentats per veïns i consistori, confirmant l’ordre d’enderroc emesa pel jutjat, per incompliment de la normativa urbanística vigent.

Montserrat explica que a l’Ajuntament d’Alcanar s’ha rebut aquesta notícia amb certa sorpresa. «Mai no sabem quin serà el següent pas en aquest cas», declara.

L’alcalde prefereix fer «una valoració prudent» de la notícia, ja que l’Ajuntament encara no ha rebut ni l’auto del jutge físicament. «Aquest és un cas molt llarg i hem d’anar fent en funció anem rebent les notícies i ordres. És molt complex».

Comentarios
Multimedia Diari